Přejít k hlavnímu obsahu

Speciální aréna, týmové skiny a lákavé turnaje. Budoucnost PUBG esportu vypadá náramně

21. 11. 2022 | 12:59 PUBG: Battlegrounds Zajímavost
Během probíhajícího světového šampionátu se mimo zápasy komunita zajímala o to, co bude s PUBG esportem v následujícím roce. Kdyby nepřišly vytoužené změny, tak by spousta hráčů nad hrou zlomila hůl. Ale PUBG Esports Team nezklamal. Co nás čeká v následujících letech?
PUBG Esports arena
PUBG Esports arena
Zdroj: PUBG Corporation

V posledních letech se v offline prostředí odehrával pouze nejdůležitější turnaj roku, spolu s letošním návratem PUBG Nations Cupu. Od roku 2023 ale konečně přijde změna. Vedle světového šampionátu a turnaje národních týmů se můžeme těšit na dva turnaje PUBG Global Series, kde se v průběhu roku střetnou nejlepší týmy ze všech koutů světa. Právě regionální soutěže budou každé takové soutěži předcházet, jejich podoba ale není přímo potvrzená. Věříme však, že půjde o turnaj ve stylu Continental Series, jen offline.

Harmonogram na rok 2023
Harmonogram na rok 2023
Foto: PUBG Corporation

Druhou velkou novinkou je představení programu partnerských týmů. Spousta předních organizací postupem času svět PUBG opouštěla a tohle by mohl být ten správný impulz v něj opět vložit důvěru. Partnerské organizace budou vybírány každý rok a jejich sestavy budou mít jisté místenky na každém turnaji PUBG Global Series. Kromě toho se dočkají také vlastních in-game skinů, což je něco, po čem komunita volala již opravdu dlouho. Tento příjem může patřit mezi hlavní lákadla pro návrat na scénu.

Pozvánky na PGS
Pozvánky na PGS
Foto: PUBG Corporation

Spoustu hráčů potěší také příslib toho, že se budou vývojáři snažit zmenšit rozdíl mezi hraním hodnoceného módu přímo ve hře a esportovým nastavením. Cílem je přilákat více hráčů do světa turnajů, ať už aktivních hráčů, nebo pro potenciální diváky. Sami jsme zvědaví, jaké kroky skutečně podniknou.

Závěr chystaných plánů hovoří o roce 2024, kdy se chystá otevření specializované PUBG Esports Areny v Jižní Koreji. Všechna zlepšení pro turnajovou scénu tak cílí na udržení ekosystému pro přespříští sezónu.

Štítky: PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.