Přejít k hlavnímu obsahu

Nevídaná jízda za titulem. NAVI na světovém šampionátu ovládli všechny fáze turnaje!

21. 11. 2022 | 19:56 PUBG: Battlegrounds Reportáž
Světový šampionát o bezmála 80 milionů korun je u konce, novým králem mezinárodní scény se stali reprezentanti ukrajinské organizace Natus Vincere. Ti před poslední porcí map ztráceli 39 bodů na první místo, ale Twisted Minds neměli svůj den a krajané je předehnali.
NAVI PUBG tým
NAVI PUBG tým
Zdroj: PUBG Esports

Letošní výsledky NAVI byly dost nevyrovnané. V obou sezónách ligy G-Loot skončili druzí, zatímco v nejdůležitějších soutěžích PCS měli k medailovým pozicím daleko. Na postup na vrchol sezóny to ale stačilo a Dubaji mohli naplno ukázat, čeho jsou schopní. Opřít se totiž mohli o špičkové výkony všech čtyř hráčů.

Už ve skupinové fázi vypadali jako úplně jiný tým, když díky parádnímu finiši vybojovali první místo. Zamířili tak rovnou do Winners Bracketu, kde pro změnu dokázali vyhrát tři hry po sobě a zbytek startovního pole už na ně byl krátký. Do velkého grandfinále tak postoupili jako tým, který ovládl obě předchozí fáze.

Pro finálové dny neměli jen oni terč na zádech, čínský 17 Gaming totiž ve čtvrtek nahrál 71 bodů a spolu s Twisted Minds byl úhlavním nepřítelem. NAVI ztráceli 20 bodů, ale pátek a sobota od nich úplně nebyly mistrovské. Vše si ale schovali na neděli. Smazali obří ztrátu a třetím Chicken Dinnerem zpečetili zisk titulu!

Dobře rozehraný turnaj měl po prvním dni také Entropiq, jenž do finále postoupil z poslední možné hry Grand Survival fáze. Mezinárodní sestava české organizace však postupně propadávala tabulkou a skončila předposlední. Stydět se však nemá za co! Rozdíly byly opravdu malé, 7. a 15. místo dělilo jen 20 bodů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.