Přejít k hlavnímu obsahu

Konec zahraničních hráčů v ENTERPRISE. Tým půjde znovu domácí cestou, kdo vezme AWP?

22. 11. 2022 | 21:02 Counter-Strike 2 Přestup
Cesta mezinárodní sestavy ENTERPRISE končí. Organizace umístila své zahraniční trio na přestupovou listinu, podle Raule „Blytz“ Gligora se tým vrací k čistě česko-slovenskému složení. Největší díra vzniká na pozici AWP, kterou v posledních měsících zastával Deyvid „h4rn“ Benchev. V zákulisí se spekuluje o návratu Davida „forsyy“ Bílého či příchodu Tomáše „oskar“ Šťastného.
ENTERPRISE CS:GO
ENTERPRISE CS:GO
Zdroj: ENTERPRISE

22. února 2022 přešli ENTERPRISE oficiálně k mezinárodní sestavě. Do týmu přišli Ville „myltsi“ Vilkman a Raul „Blytz“ Gligor. O měsíc později už ENTERPRISE slavili zisk bronzu na Tipsport CS:GO Bratislava a ukázali, že cesta se zahraničními borci může být úspěšná. Původní složení ale zůstalo jen necelého čtvrt roku.

V polovině května byl na lavičku posazen finský talent myltsi, jehož nahradil bulharský sniper h4rn, Matyse vystřídal stinx. Ten od začátku ukazoval, že přesnost s odstřelovací puškou mu rozhodně nechybí a postupně se stal hlavní hvězdou EP. První polovinu roku ukončili ENTERPRISE neúspěšným Tipsport CS:GO Online a stříbrem z jarního splitu Sazka eLEAGUE.

Po prázdninové pauze se tým posílený o Tomáše „system“ Zemka a trenéra Rasmuse „SandeN“ Sandena dál rval o pozici na tuzemském trůnu. Tipsport CS:GO Praha zakončili EP vítězstvím proti SINNERS v utkání o bronz, na For Games pak byli dokonce vítězní. Vrchol sezóny se ale ENTERPRISE nevydařil. Jako jeden z hlavních favoritů na Tipsport MČR CS:GO skončili až čtvrtí a bylo jasné, že přijdou změny.

Do dalšího roku už s ENTERPRISE nenastoupí Blytz, h4rn a SandeN. První jmenovaný ve svém tweetu, kdy se s týmem loučil, potvrdil, že se domácí organizace spolehne na české a slovenské hráče.

Největší spekulace jsou spojeny s pozicí AWP. ENTERPRISE by měli být jedním z celků, které by mohly do svých řad přivítat Tomáše „oskar“ Šťastného, jenž je po konci v TITANS volným hráčem. V zákulisí se hovoří také o potenciálním návratu Davida „forsyy“ Bílého.

Současná sestava ENTERPRISE:

 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligor (na přestupové listině)
 Bulharsko Deyvid „h4rn“ Benchev (na přestupové listině)
 Dánsko Rasmus „SandeN“ Sanden (na přestupové listině)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).