Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games odhalili první střípek z očekávaného live eventu a nové kapitoly!

26. 11. 2022 | 17:54 Fortnite Update hry
Live eventy a černá díra mají ve Fortnite dlouhou historii. Po skončení každé kapitoly se ostrov zhroutí a objeví se zcela nová mapa. V pátek vydaný teaser ke kapitole 4 odhaluje, že současný ostrov čeká stejný osud jako poslední dva.
První teaser na novou kapitolu
První teaser na novou kapitolu
Zdroj: Epic Games

Na obrázku můžete vidět skin Mancake letící do vesmíru. Jeho sirup tvoří číslo 4, což naznačuje příchod nové kapitoly. I když je upoutávka sama o sobě nesmírně vzrušující, je to právě pozadí, které vyniká.

Říká se, že se chystáme po skončení současné kapitoly přesunout do jiné reality. To by mohlo znamenat cestování vesmírem přes smyčku nulového bodu. Přestože je k dispozici velmi málo informací o nové mapě, je pravděpodobné, že nás i tentokrát černá díra nemine.

Černá díra na konci kapitoly 1
Černá díra na konci kapitoly 1
Foto: Epic Games

Dlouhodobí hráči si budou pamatovat to vzrušení, když po skončení sezóny X vypadly servery. Přihlášení do hry zobrazovalo pouze děsivou černou díru až do začátku kapitoly 2. Něco podobného přišlo i na konci kapitoly 2, sezóny 8, kdy jsme zůstali plavat na moři, dokud neskončil prostoj.

The Herald a The Nothing představují masivní hrozbu pro ostrov, který pomalu pokrývá chrom. Vypadá to, že The Paradigm osloví Midase a Dr. Slone, aby jí pomohli bojovat s blížící se zkázou. Bohužel, hrdinové mohou nakonec zachránit hráče, ale přijdou o ostrov.

Koncept mapy kapitoly 4
Koncept mapy kapitoly 4
Foto: TeamRustFN/Twitter

Ačkoli se o čtvrté kapitole mnoho neví, po internetu putuje několik úniků. Podle řeckého pojmenování dosavadních map se data mineři domnívají, že ostrov se bude jmenovat Asteria. Má to být mix všech předchozích ostrovů, protože se máme přesunout do Reality 153, která kopíruje určité prvky současné reality.

Kromě toho můžeme také očekávat novou mechaniku, která je představena v každé kapitole. Kapitola 2 měla nově přidané plavání a kapitola 3 skluz a parkur. Podobně předpokládáme zcela novou mechaniku i nyní.

Do live eventu zbývá pár dní a nám nezbývá, než s napětím očekávat co vše nám Epic Games připravili do zbrusu nové etapy Fortnite.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.