Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic vs. FaZe. Vykoupí se karrigan a spol. ze zpackaného Majoru?

27. 11. 2022 | 17:30 Counter-Strike 2 Preview
Jeden z posledních letošních turnajů se chýlí ke konci. V boji o zlato BLAST Premier Fall Final 2022 se proti sobě utká nejlepší tým roku 2022 v podobě FaZe a vicemistři posledního Majoru z dánského celku Heroic. Kdo z nich si odnese tučný prizepool, jenž dosahuje 10 milionů korun?
FaZe v semifinále
FaZe v semifinále
Zdroj: BLAST Premier

Předposlední velká soutěž tohoto roku míří do finiše. Na programu BLAST Premier Fall Final 2022 je už pouze a jenom finálový duel. V něm změří síly evropský celek FaZe  a dánští matadoři z Heroic. Oba týmy se již úspěšně kvalifikovali na BLAST Premier World Final 2022, a tak jediné, o co se bude bojovat, je tučný prizepool. Na vítěze totiž čeká šek v hodnotě 200 000 dolarů.

Ten by si jistě rádi domů odnesli FaZe, kteří si po nepovedeném Majoru chtějí spravit chuť. Do turnaje vletěli ve velkém stylu, když nejprve smetli Adama „NEOFRAG“ Zouhara a jeho OG a následně i nynější finalisty z Heroic, díky čemuž si zařídili přímý postup do semifinále.

V něm se Finn „karrigan“ Andersen a spol. poprvé zapotili. Proti Ninjas In Pyjamas ale i přesto triumfovali a dokázali, proč jsou právě oni považování za nejlepší tým tohoto roku.

Heroic vstoupili do turnaje relativně komfortní výhrou nad Ninjas In Pyjamas, za kterou následovala již zmiňovaná prohra s FaZe.

Na Dány tak čekala delší cesta v podobě čtvrtfinále proti G2 a následného semifinále proti Liquid. Obě klání si ale Heroic pohlídali a stejně jako na Majoru stojí opět ve finále. Za zády jim bude navíc stát bouřlivé domácí publikum, které bude své reprezentanty hnát kupředu za titulem. Je však třeba připomenout i Dána v dresu FaZe, karrigana, velikého oblíbence dánského publika. Dá se očekávat, že oba mančafty budou mít v Kodani velikou podporu.

Samotné finále se odehrává stejně jako semifinálové duely v Kodaňské Royal Aréně a začíná v neděli od 17:30. Boj o zlato můžete sledovat s česko-slovenským komentářem na Twitchi PLAYzone.

BLAST Premier Fall Final
BLAST Premier Fall Final
: PLAYzone
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.