Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr světa jde do Ameriky! Korejský jungler blízko přestupu do Team Liquid

30. 11. 2022 | 12:39 League of Legends Spekulace
Další korejská hvězda zkusí své štěstí v americkém LCS. Podle informací portálu blix.gg se Hong „Pyosik“ Chang-hyeon, letošní mistr světa s DRX, dohodl na přestupu do Team Liquid. V severoamerické organizaci by se tak potkali hned tři světoví šampioni. Dva v hráčské pozici a jeden jako kouč.
Hong "Pyosik" Chang-hyeon
Hong "Pyosik" Chang-hyeon
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Korejská stopa v Team Liquid bude od příštího roku výraznější, než kdy dřív. Ke CoreJJ se totiž podle oficiálních i neoficiálních informací připojí hned trojice krajanů.

Na toplane by podle zpráv LEC Wooloo měl nastupovat Park „Summit“ Woo-tae, jenž v první polovině roku 2022 reprezentoval Cloud9 a prostředí LCS tak dobře zná.

Pozici hlavního trenéra obsadí Jang „MaRin“ Gyeong-hwan. Mistr světa z roku 2015 s organizací T1 byl ve své životní formě považován za jednoho z nejlepších, ne-li nejlepšího toplanera v League of Legends.

Největší bombou ale bude příchod Honga „Pyosik“ Chang-hyeona. Jungler, jenž v poslední sezóně oblékal dres DRX, byl jednou z hlavní postav zázračného triumfu na Worlds. Vítězná sestava překvapivě nezůstala na jedné lodi a všichni kromě Cho „BeryL“ Geon-heea z DRX odešli.

Jako hlavní damage dealeři budou v hlavním týmu TL fungovat mladíčci z akademie.

Midlane bude rajonem Harryho „Haeri“ Kanga, 21letého Australana, jenž působí v „B“ týmu americké organizace od konce roku 2020. Stejně dlouhé období v témže mančaftu má za sebou ADC Sean „Yeon“ Sung.

Avizovaný příchod Honga „Pyosik“ Chang-hyeona zatím není oficiálně potvrzen. Stát by se tak mělo v pátek 2. prosince.

Předpokládaná sestava Team Liquid pro rok 2023:

 Jižní Korea Park „Summit“ Woo-tae
 Jižní Korea Hong „Pyosik“ Chang-hyeon
 Austrálie Harry „Haeri“ Kang
 Spojené státy americké Sean „Yeon“ Sung
 Jižní Korea Jo „CoreJJ“ Yong-in

 Jižní Korea Jang „MaRin“ Gyeong-hwan

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).