Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská CS:GO reprezentace na mistrovství světa. Má šanci na postup ze skupiny?

1. 12. 2022 | 18:21 Counter-Strike 2 Preview
Další ročník mistrovství světa v CS:GO odstartuje zítra nad ránem, minimálně tedy v našem časovém pásmu. Po představení české reprezentace a její skupiny se zaměříme také na Slovensko. Výběr sestavil Michal „KETUBOR“ Csontoš, který se opře o zkušené i mladé borce.
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Zdroj: SAEŠ / Y-Games

Slovensko bude z loňského mistrovství světa obhajovat 5. místo, nutno říci, že v mnohem silnější konkurenci. I slovenský výběr je ale kvalitnější a ambice na úspěch skrývat nemusí. Michal „KETUBOR“ Csontoš poskládal svoji pětici ze trojlístku Sampi.Tipsport a dua hráčů ENTERPRISE. Opět si tak bok po boku zahrají Erik „The eLiVe“ Sith a Matúš „MATYS“ Šimko, Michal „T4gg3D“ Vrzal je v týmu nováčkem.

Slovenská reprezentace:

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Michal „KETUBOR“ Csontoš – trenér

Pátek 2:00 – Slovensko vs. Norsko

Slovenská pouť začne ve skupině A. Podobně jako Česko, i na Slováky na úvod čeká jeden z náročnějších duelů. Země Håvarda „rain“ Nygaarda nebo Joakima „jkaem“ Myrbostada vsadila na kombinaci týmů SKADE X a Oilers Esport, se kterou se v totožném složení ukázala už na mistrovství Evropy v Rumunsku. Tehdy sice Norsko vypadlo ve čtvrtfinále, ale kvalitu mu upřít nelze. Určitě jde o kandidáta na postup.

 Norsko Norsko: Marcelious, Grus, ztk, BFR, becker


Pátek 8:40 – Slovensko vs. Bosna a Hercegovina

Ve stejném dni se Slovensko může těšit na jádro členů týmu KTRL, doplněné o duo se zkušenostmi ze sestavy Zero Tenacity. Balkánské státy jsou často opomíjené, ale nezapomínejme, že právě z Bosny a Hercegoviny pochází slavní bratranci NiKo a huNter-. Bosenský výběr určitě má potenciál na boj o play-off.

 Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina: dEE, sarenii, Katalic, simke, Peanutworld


Sobota 5:20 – Slovensko vs. Malta

I tady si na závěr představíme „Davida“ této skupiny. Reprezentace Malty se už více než šest let opírá o rekordmana národní ligy Kyle „Xaka“ Gatta, který už má za sebou i několik mezinárodních angažmá. Nejde ale o hvězdu světových rozměrů, bez sehrané party se zázračný úspěch bude dolovat horkotěžko.

 Malta Malta: Xaka, mejta, KEVIN, zrz, slinger

Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Foto: SAEŠ / Y-Games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.