Přejít k hlavnímu obsahu

V 11 letech dosáhl nejvyššího ranku, Twitch ho ale následně zabanoval

5. 12. 2022 | 10:40 VALORANT Zajímavost
Lucas je brazilský streamer, který dosáhl nejvyššího Valorant ranku Radiant v pouhých jedenácti letech. Mladičký talent má ale kvůli nízkému věku zakázáno vysílat živě na Twitchi, takže ačkoli streamoval pod dohledem rodičů, výjimku neobdržel a přišel trest.
Lucas Sabino s jeho rodiči
Lucas Sabino s jeho rodiči
Zdroj: Twitter

Lucas Sabino je pravděpodobně nejmladší streamer a možná i hráč, kterému se podařilo dosáhnout Radiantu ve hře Valorant. Jeho cestu mezi nejlepší hráče na serveru živě vysílal na Twitchi. Jeho věk je ale v tomto případě dvojsečnou zbraní. Lucasovi je totiž pouze 11 let a platforma povoluje vysílat uživatelům až o dva roky starším. Navíc v nedávné době platforma zavedla opatření pro právě mladší věk.

Lucas ale nebyl na kameře sám. Pokaždé vysílal s otcem, někdy i s matkou. Rodiče měli tedy kompletní dohled nad jeho streamy a zároveň mu spravují sociální sítě, jako Twitter. Rodina ho v jeho talentu, a ten má opravdu neskutečný, podporuje a stojí za ním. Rodiče přiznali, že o těchto pravidlech omezující věk vůbec netušili a už jednou obdrželi zákaz činnosti, který ovšem neobsahoval důvod ani žádné detaily.

Twitch bohužel v tomto případě uvádí, že streamerům musí být 13 let. Nezabránilo to však komunitě ve snaze tvrdit, že dohled rodičů by měl umožnit streamování mladých talentů. Názory jsou rozporuplné a obrázek má každý jiný. Do dovršení 13 let ho na obrazovkách neuvidíme, ale rozhodně není jeho dnům konec. Pokud v již tak nízkém věku dosáhl takových úspěchů, tak o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.