Přejít k hlavnímu obsahu

Split se vrací do hry! Dvě mapy se počátkem ledna rozloučí, o které jde?

3. 12. 2022 | 13:00 VALORANT Update hry
Informace, na kterou hráči čekali půl roku, je konečně k dispozici. Split hlásí po půl roce svůj návrat. Ve hře bude dostupná se startem šesté epizody v lednu příštího roku. Výběr map navíc obohatí další nový přírůstek, do dílny místo nich poputují Bind a Breeze.
Split se vrací, Breeze a Bind dávají sbohem
Split se vrací, Breeze a Bind dávají sbohem
Zdroj: Riot Games

V polovině tohoto roku jsme od vývojářů slyšeli, proč je ideální mít aktivních přesně sedm map. Podrobný popis myšlenkového procesu, jak k čísle sedm Riot Games přišli, stejně jako proč chyběl právě Split, si můžete přečíst v tomto článku. Stručně řečeno – čím více map, tím méně do hloubky se do nich hráči ponoří.

Split ale prošel nutnými úpravami a do hry se konečně vrátí v lednu příštího roku. Zároveň z aktivního map poolu zmizí Bind a Breeze, které čeká stejný osud jako zmíněná mapa. Se dvěma změnami nás tedy čeká zbrusu nové a vzrušující bitevní pole! Detaily o změnách na Splitu a nové mapě zatím nejsou zveřejněny.

Proč právě Bind a Breeze?

U mapy Breeze mají vývojáři pocit, že má určitý prostor ke zlepšení, pokud jde o rozmanitost agentů a týmových sestav, stejně jako některé příležitosti pro zjednodušení prostoru. A pro Bind je to hlavně o strategické rozmanitosti. Rádi by se totiž na této mapě zaměřili více hraní kolem teleportů a potenciálně přehodnotili, jak týmy provádějí taktiky a jak se brání. „Víme, že někteří z vás budou těmito rotacemi zklamáni, ale stejně jako Split, ani tyto mapy nezmizí navždy,“ chlácholí hráče Joe Lansford, Level Designer.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.