Přejít k hlavnímu obsahu

FACEIT vyhazuje z FPL desítky hráčů. Pro českou historii jde o konec jedné éry

6. 12. 2022 | 13:05 Counter-Strike 2 Zajímavost
Evropská odnož prestižní FACEIT Pro League přišla s dalším radikálním řezem napříč účastníky. S oblíbenou soutěží se rozloučili také tři slavní čeští a slovenští hráči, důvodem je bohužel jejich nízká aktivita. Kdo z domácích reprezentantů v EU FPL nadále zůstal?
FPL Circuit
FPL Circuit
Zdroj: FACEIT

Prestižní individuální liga portálu FACEIT přišla na svět už před více než sedmi lety. FPL si velmi rychle získala svou oblibu, protože spojila profesionální hráče a vycházejícími hvězdami. Právě v této době do ligy naskočil i Tomáš „oskar“ Šťastný, který si zde udělal jméno, což následně vyústilo i v jeho přestup do HellRaisers.

V průběhu let se FPL otevřela nadějím skrze měsíční kvalifikace z nižší soutěže Challenger. Díky tomu začal v populární lize postupem času narůstat počet účastníků bez zkušeností z profesionálního hraní, a to se mnohým původním hráčům nelíbilo. Jak čas plynul, tak jsme čím dál tím častěji mohli být svědky toho, že někteří z nich přestali FPL pravidelně hrávat, či na ní zanevřeli úplně. Obměna probíhá v intervalech.

Další vlna přišla před několika dny, pro českou scénu jde o konec éry. Kvůli neaktivitě byl po letech vyřazen čtyřnásobný šampion oskar, v FPL už nějaký čas nenajdeme ani nikoho dalšího ze SINNERS. Mezi dalšími vyhazovy se nachází neméně úspěšní slovenští střelci Ladislav „GuardiaN“ Kovács a Martin „STYKO“ Styk, jejichž status už na mezinárodní scéně není nedotknutelný. Oba ale FPL nezapnuli, jak je rok dlouhý.

FACEIT Pro League je nyní opět hodně aktivní a mezi členy se aktuálně nacházejí čtyři jiní čeští a slovenští střelci. Jedním z nejlepších hráčů historie FPL je David „frozen“ Čerňanský, který vyhozen určitě nebude, i když si na hraní najde čas už jen jednou za pár měsíců. Velkou aktivitou nesrší ani Adam „NEOFRAG“ Zouhar.

Přesným opakem je talentovaný Michal „T4gg3D“ Vrzal. Toho si právě ve FPL vyhlédl GuardiaN do sestavy Sampi.Tipsport, 18letý borec má na kontě dokonce titul z červencového žebříčku. Hodně aktivní je i nejnovější přírůstek Martin „zur1s“ Sláma, který této soutěži věnuje opravdu hodně času. V průběhu let se v EU FPL objevila celá řada českých a slovenských hráčů, a jsme si jisti, že tohle kvarteto není poslední.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.