Přejít k hlavnímu obsahu

Evropské týmy v květnu; co se událo?

21. 5. 2008 | 00:00
V květnu se na United-Games objevilo CoD4 novinek jako šafránu. Náš pravidelný čtenář tak mohl ztratit dokonalý přehled o evropské scéně Modern Warfare. V tomto článku bych rád zveřejnil zásadní přestupy, které se udály v předchozích dnech měsíce květen.
5.5 Roskilde Ravens vystřídali dva hráče
Nejlepší dánský tým oznámil na začátku měsíce zajímavou zprávu. Výměna dvou klíčových hráčů však byla pravděpodobně nutná.S menší aktivitou dvou Dánů muselo vedení Roskilde něco dělat. Jak už to tak bývá, poohlédnout se po plnohodnotné náhradě. Tu našli velmi rychle. Lukrativní nabídka totiž byla zaslána jiným dvoum kvalitním hráčům z Dánska, kteří ji přijali.Těmi, co museli z kola ven, se stali LM (Lars Michael Sydow) a HMZ (Mads Lauridsen). Teprve sedmnáctiletý LM se v současné době musí věnovat více škole a jeho role v týmu je tedy náhradník. HMZ působí v týmu jako neaktivní člen. Jeho práce ho teď zaměstnává natolik, že pro hraní v Roskilde mu nezbývalo příliš času. Mimo Larse Michaela Sydowa na střídačce také pobývá R3CoR (André Jensen).Jako posila severoevropského týmu přišla dvojice Huggo a Hiffer (Frederik Christensen a Emil Ervolder). První zmiňovaný je talentovaný hráč ET:QW, kterému se podařilo vyhrát na CDC4 s týmem Dignitas. Emil Ervolder je hráčem CoD a nabídka od Roskilde tak trochu vyplňuje jeho sen! Oba dva ve svých prohlášeních tvrdili, že jsou šťastní a budou se snažit uhrát maximum.sestava Roskilde: fRiJeC (Kenneth Jensen) Woomzy (Brian Ble) Champ (Mik Bøtker) Huggo (Frederik Christensen) Hiffer (Emil Ervolder)zápasy Roskilde:14.5. Roskilde [11:13] SK Gaming16.5. Roskilde [13:10] ImpactRoskilde se zúčastní AEF, eXperience a Balearikus lan party...Hodně štěstí.roskilde-ravens.dk
Výchozí obrázek

V květnu se na United-Games objevilo CoD4 novinek jako šafránu. Náš pravidelný čtenář tak mohl ztratit dokonalý přehled o evropské scéně Modern Warfare. V tomto článku bych rád zveřejnil zásadní přestupy, které se udály v předchozích dnech měsíce květen.

5.5 Dánsko Roskilde Ravens vystřídali dva hráče

Nejlepší dánský tým oznámil na začátku měsíce zajímavou zprávu. Výměna dvou klíčových hráčů však byla pravděpodobně nutná.

S menší aktivitou dvou Dánů muselo vedení Roskilde něco dělat. Jak už to tak bývá, poohlédnout se po plnohodnotné náhradě. Tu našli velmi rychle. Lukrativní nabídka totiž byla zaslána jiným dvoum kvalitním hráčům z Dánska, kteří ji přijali.

Těmi, co museli z kola ven, se stali Dánsko LM (Lars Michael Sydow) a Dánsko HMZ (Mads Lauridsen). Teprve sedmnáctiletý LM se v současné době musí věnovat více škole a jeho role v týmu je tedy náhradník. HMZ působí v týmu jako neaktivní člen. Jeho práce ho teď zaměstnává natolik, že pro hraní v Roskilde mu nezbývalo příliš času. Mimo Larse Michaela Sydowa na střídačce také pobývá Dánsko R3CoR (André Jensen).

Jako posila severoevropského týmu přišla dvojice Dánsko Huggo a Dánsko Hiffer (Frederik Christensen a Emil Ervolder). První zmiňovaný je talentovaný hráč ET:QW, kterému se podařilo vyhrát na CDC4 s týmem Dignitas. Emil Ervolder je hráčem CoD a nabídka od Roskilde tak trochu vyplňuje jeho sen! Oba dva ve svých prohlášeních tvrdili, že jsou šťastní a budou se snažit uhrát maximum.

sestava Roskilde:
Dánsko fRiJeC (Kenneth Jensen)
Dánsko Woomzy (Brian Ble)
Dánsko Champ (Mik Bøtker)
Dánsko Huggo (Frederik Christensen)
Dánsko Hiffer (Emil Ervolder)

zápasy Roskilde:
14.5. Roskilde [11:13] SK Gaming
16.5. Roskilde [13:10] Impact

Roskilde se zúčastní AEF, eXperience a Balearikus lan party...Hodně štěstí.
roskilde-ravens.dk

7.5. Francie oXmoze představují svůj tým

Ještě před několika týdny se francouzský tým pyšnil svou CoD4 sekcí, která patřila k tomu nejlepšímu v Evropě. Tu ovšem zlákal konkurenční multiklan H2K a oXz museli hledat - až našli.

Bývalá squadra se umístila na pěkném čtvrtém místě na CDC4 hned za eSubou a téměř ihned poté opustila francouzskou organizaci.

Jelikož je Call of Duty 4 ve Francii velmi populární, dalo se čekat že si vedení oXmoze bude chtít mezírku ve svých sekcích vyplnit. Výsledky Francie Phantoms Gaming byly to pravé.

Na Gamers Assembly si dokázal talentovaný tým poradit s H2K.qpad na mapě vacant 13:4! Jejich výkonů si hodně lidí mohlo všimnout také online. V probíhající soutěži ESL Major Series II SK Gaming s výsledkem 13:6 a uhráli remízu s Roskilde.

Do oXmoze přechází kompletně celá jednotka Phantoms Gaming.

sestava oXmoze:
Francie fredd
Francie emk
Francie kiejz
Dánsko nrvn
Francie gl0ry
Francie SenSei

oXmoze mají naplánovanou účast na Multiplay i34. Hodně štěstí.
oxmoze.org

12.5. Finsko Změny a posily v insidiae

Když tým insidiae obdržel porážku od české eSuby a neuspěl v codqcupu, rozhodl se udělat zásadní změny ve své sestavě. Výměna se týká, podobně jako v případě Roskilde, dvou hráčů.

Jednomu z nejlepších finských týmů přišla zpráva od armády. Ta do služby povolává Finsko hOlice (Miika Metsänheimo), který bude zanedlouho muset sloužit Finsku. Dalším oslabením je Finsko emil (Juha Nykänen). Ten se přesouvá na post náhradníka.

Ještě než začne hOlicovi vojna, bude se v týmu prezentovat jako aktivní hráč základní šestky. Poté ho vystřídá jeden ze dvou nově příchozích.

Zmiňovaná dvojice dorazila do finského týmu z portugalského seskupení k1ck. Týmu, který podával velmi solidní výkony. Posilami v insidiae tedy jsou Finsko pakzer (Patrick Elgström) a Finsko Roope (Roope K).

Oba se ihned velmi aktivně zapojili do hry a jsou v aktivní pětici hráčů. Výše uvedený hOlic je tak střídán právě jedním z nich.

sestava insidiae:
Finsko ztk (Marko Heikkila)
Finsko Crysti (Arttu Häkkinen)
Finsko mohva (Mikko Kurri)
Finsko pakzer (Patrick Elgström)
Finsko Roope (Roope K)
Finsko hOlic (Miika Metsänheimo)

zápasy insidiae:
14.5. insidiae [1:2] Vivid
20.5. insidiae [31:27] Epsilon

Finský tým má mnoho potenciálu pro dobré výsledky. Jejich výkony budeme moci hodnotit na dánské eXperience lan. Hodně štěstí.
insidiae.com

15.5. Španělsko BlackSouls přešli pod Wizards

Asi měsíc po založení Dignition a BlackSouls se tyto týmy spojily. BlackSouls ale oznámil přechod pod organizaci s názvem Španělsko Wizards!

Španělská scéna poslední dobou docela vyvolává kladné impulsy. Po odehrání španělské LAN party Lienda vzbudily černé duše zájem právě u Team Wizards. Tam totiž obsadila španělská sekce druhé místo.

Už jako Wizards se zúčastnili také evropské CGS, kde se bojovalo o 10 000 liber! V obrovské konkurenci se nakonec Španělům podařilo získat senzační třetí místo a s ním 1250 liber. Před nimi už se umístil lépe jen tým Dignitas a vítěz Fnatic.

sestava Wizards:
Španělsko ReJeCt (Alejandro Lorenzo)
Španělsko Ex3cuTor (Emilio Martínez)
Španělsko BroN (Francisco Sancho)
Španělsko Fifty (Santiago López)
Španělsko SebaS (Sebastian Garcia)
Španělsko Vorh (Cristian Bertomeu)

zápasy Wizards:
17.5. Wizards [13:9] clearlyninjas
17.5. Wizards [13:6] ephix
17.5. Wizards [13:9] Reason
17.5. Wizards [8:35] Dignitas
17.5. Wizards [22:35] Fnatic

Zatím není jasné, které z letních událostí se ještě Wizards zúčastní. Dá se předpokládat, že je uvidíme na Balearikus. Hodně štěstí.
team-wizards.com

18.5. Německo The Last Resort se třemi novými skillery

Asi před měsícem britská organizace The Last Resort (zkr. TLR) přijala německý klub dříve známý jako zeroPoint. Nedlouho poté se vyskytly problémy u dvou důležitých hráčů.

Tým opustili Německo humM3l (Daniel Müller) a Německo atroX (Tobias Treder Moritz). Pro TLR to nebyla opravdu lehká situace a německé družstvo se ihned ohlíželo po hráčích.

Nakonec se jim povedl husarský kousek, když do své sestavy zařadili dvě velmi známá Call of Duty jména. První z nich je bývalý hráč SPEED-LINK. Mám na mysli Německo spaRa (Michael Ege), jež podpoří TLR společně s ex-hráčem Ocrany, Německo Plotsche (Dennis Diehle).

S touto dvojkou přišla do TLR také nová naděje. Problém však byl ještě v odchodu hráče Německo kEvina (Kevin Frühling). Ten zamířil rovnou do německého powerhausu Speed-link a jako jeho náhrada byl do The Last Resort přijat Rus Rusko risqu (Sergej Beinert).

sestava TLR:
Německo pwna (Marcel Koss)
Německo spaR (Michael Ege)
Německo Plotsch (Dennis Diehle)
Rusko risqu (Sergej Beinert)
Německo moee (Moritz Mencwel)

zápasy TLR:
15.5. TLR [9:13] syre
18.5. TLR [13:9] TCM.eu

Tým bude mít pravděpodobně zastoupení na Multiplay i34. Hodně štěstí.
tlr-clan.co.uk