Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o poslední postupová místa. O finále se porvou i T9Laky a Mrkyy

8. 12. 2022 | 15:24 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Poslední kvalifikace před online zastávkou MČR FIFA powered by Hyundai vyvrcholí ve čtvrtek 8. prosince. Osmička nejlepších z úvodního dne se předvede na streamu PLAYzone a utká se o zbývající postupové příčky. Kdo je uzme pro sebe?
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
Zdroj: PLAYzone

Jako první se na streamu představí talent ze Sampi Michal „Mrkyy“ Mrkos a reprezentant Entropiqu Matěj „Matejs“ Dunka, dlouhodobě patřící mezi špičku domácí scény. Oba potřebují k postupu na online zastávku alespoň jedno vítězství a posun do semifinále. Zápas slibující těsnou bitvu můžete sledovat na Twitchi PLAYzone od 17:15.

V dalším špílu budou o body usilovat Lukáš „T9Laky“ Pour a Martin „FCMARTIN“ Hrabina. Oba mají díky postupu do čtvrtfinále minimálně 54 bodů, což by mělo v celkové tabulce stačit na top 8.

Harmonogram Hyundai MČR FIFA
17:00CptKubajz : Casteroffstream
17:00Dalas : Adulackkoffstream
17:15Mrkyy Matejs 
18:00T9Laky : FCMARTIN 
18:451. semifinále 
19:302. semifinále 
20:15Finále 

Ještě lepší pozici má před čtvrtečním play-off Martin „Caster“ Štěpán. Jediný hráč ve sparťanském dresu, jenž se ve středu prodral mezi nejlepší, má již nyní na kontě 72 bodů a na 90% nebude na online zastávce chybět. Zastavit Castera by neměla ani případná prohra v mači proti Jakubu „CptKubajz“ Pudilovi.

O hodně se bude hrát i v zápase mezi Martinem „Dalas“ Vujtíkem a Adamem „Adulackk“ Hodinou. Oba hráči jsou momentálně na hraně top 8. Kdo se nakonec představí v hlavní soutěži?

MČR Tipovačka
MČR Tipovačka
: PLAYzone

Tipovačka powered by FUTCUT

Součástí celé sezóny MČR FIFA powered by Hyundai je i tipovací soutěž expertů. Celkem osm jmen bojuje mezi sebou o odměny z dílny FUTCUT. Po dvou kvalifikacích je ve vedení Spitty s šesti přesnými tipy, těsně za ním se pohybuje Darrgun s pěti body.

Většina zápasů má podle Tipovačky jasného favorita. Vítězství Michala „Mrkyy“ Mrkose tipuje sedm z osmi tipérů, stejně jako triumf Lukáše „T9Laky“ Poura. Lépe je na tom i Jakub „CptKubajz“ Pudil v duelu s Martinem „Caster“ Štěpánem. Nejvyrovnanější je utkání mezi Adamem „Adulackk“ Hodinou a Martinem „Dalas“ Vujtíkem.

Na streamu bude kromě Tipovačky expertů probíhat také soutěž o WD_BLACK SN850 SSD disk stvořený pro PS5 a 2x 2 800 FIFA POINTS. To vše na Twitchi!

Soutěž na streamu!
Soutěž na streamu!
: PLAYzone

Bodování

Postup do finále jednotlivých kvalifikací je obrovskou pomocí v cestě na hlavní turnaj. Vítěz totiž dostane 100 kvalifikačních bodů, druhé místo bude obdarováno 60 body. Jistý postup mají po druhé kvalifikací Dominik „Revy“ Révai, Josef „Peposlav“ Uxa, Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt a Dominik „Seron“ Čermák.

Kvalifikační:

  • 1. místo: 100 bodů
  • 2. místo: 60 bodů
  • 3. - 4. místo: 36 bodů
  • 5. - 8. místo: 18 bodů
  • 9. - 16. místo: 9 bodů

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na úvodní online zastávce rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body první online zastávky:

  • 1. místo - 80 bodů
  • 2. místo - 60 bodů
  • 3. místo - 45 bodů
  • 4. místo - 30 bodů
  • 5. - 8. místo - 10 bodů
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).