Přejít k hlavnímu obsahu

České hvězdy čelí zklamání. Na mezinárodním turnaji v Brazílii vypadli ve čtvrtfinále

16. 12. 2022 | 14:00 VALORANT Reportáž
Po skvělé jízdě jeden náraz, a je konec. Po dominantních vítězstvích přišlo první zaváhání českých borců, a ti bohužel se musí s turnajem rozloučit. Osudným jim byli mladíci z USA, kteří podali šokující výkon, a ukončili tak naděje české delegace. Z téměř padesátky týmů se však umístili mezi nejlepší osmičkou, za což si zaslouží uznání.
Česká sestava pro Red Bull Campus Clutch
Česká sestava pro Red Bull Campus Clutch
Zdroj: Twitter

Skupinová fáze turnaje Red Bull Campus Clutch pro studenty a hráče Valorantu z celého světa se ukázala jako nutný filtr, který oddělí slibné hráče od obyčejných účastníků. Michal „SH0UTy“ Glacner, Petr „Pjotr“ Janiš, Radim „Hasaa“ Haša, Martin „MaFiN“ Vrána a René „Rias“ Pitrun byli dominantní a lepší skóre ze všech skupin zaznamenala pouze egyptská sestava. Kromě jednoho zápasu byly všechny jednostranné.

Do play-off tak šla „Národní Garda“ jako jeden z favoritů, což v úvodním zápase potvrdila. Pákistán na české borce nestačil a se soutěží jako další rozloučil. Při čekání na čtvrtfinálového soupeře česká sestava chladla, zatímco se do tempa dostávali hráči z USA, kteří nastoupili proti zástupcům malé evropské zemičky.

Jakmile se kolotoč roztočil, byla na severoamerické sestavě vidět její sehranost. Na rozdíl od většiny týmů, které do Brazílie přicestovaly, měli tito hráči zkušenosti z dlouhodobého společného působení na Northwood University. Navíc se během jejich existence stalo pouze jedinkrát, kdy místo zlata brali stříbro.

Na rozjetý vlak týmu z Midlandu ve státě Michigan české hvězdy nestačily poměrně jednoznačně. Po prohrách 5:13 a 6:13 tak zakončili jinak velice úspěšnou jízdu, která se zastavila mezi osmi nejlepšími týmy. V boji o titul vedle USA zůstává Severní Makedonie, Polsko a Kanada. Tomu říkáme souboj EU vs. NA!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.