Přejít k hlavnímu obsahu

Odplata za finále mistrovství světa! Jarla uspěl a míří do čtvrtfinále

17. 12. 2022 | 19:55 Hearthstone Reportáž
Další ročník světového šampionátu se podruhé v historii neobešel bez českého hráče. Jaromír „Jarla“ Vyskočil si pro svoji pouť zvolil Demon Huntera, Rogue, Priesta a Druida – a zvolil opravdu dobře. Po dvou výhrách postupuje ze skupiny a v neděli se utká o zisk světového titulu.
Jaromír „Jarla“ Vyskočil na TwitchConu
Jaromír „Jarla“ Vyskočil na TwitchConu
Zdroj: osobní archiv Jarly

Jaromír „Jarla“ Vyskočil je nejen dvojnásobným českým mistrem, ale také dvojnásobným králem Evropy. Na vrchol světové sezóny se kvalifikoval již před dvěma lety, kdy skončil těsně před vrcholem. Ve finále jej totiž porazil japonský hráč Sato „glory“ Kenta. Jejich cesty se však v letošním roce opět protnuly.

Nepředbíhejme ale. Do skupiny byly českému karetnímu mágovi nalosováni tři hráči z Asie, nejpočetněji zastoupeného regionu. Prvním oponentem mu byl Wu „XiaoT“ Juwei, proti němuž vedl už 2:0, ale čínský soupeř předvedl reverse sweep a následně dokráčel k výhře celé skupiny. Jarla naopak musel bojovat o přežití, pomsta ale byla sladká. Po výhře 3:1 totiž z turnaje vyřadil jeho krajana Zhu „Tianming“ Xinyu.

Posledním členem skupiny B byl právě zmíněný glory. Osud dopřál tomu, že se po dvou letech opět tito hráči utkali v boji o všechno, avšak již ve skupinové fázi. Série to byla opravdu napínavá, Jarla si však tento zápas náležitě vychutnal. Japonského soka udolal nejtěsnějším rozdílem 3:2 a čeká ho nedělní play-off.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.