Přejít k hlavnímu obsahu

Takhle slavný hráč v Česku ještě nebyl! 18letá hvězda bude hrát za ENTERPRISE

18. 12. 2022 | 19:33 VALORANT Přestup
Velkolepou posilu v tichosti přivedla česká organizace ENTERPRISE. Pro svoji, doposud ryze českou, sestavu dovedli posilu z Velké Británie. Svůj kompetitivní debut na poli Valorantu si v drese českého týmu odbude bývalý legendární Fortnite hráč Benjy David „BenjyFishy“ Fish.
Benjy David „BenjyFishy" Fish
Benjy David „BenjyFishy" Fish
Zdroj: osobní archiv

Nová sezóna se blíží a týmy ladí své sestavy k dokonalosti. K zajímavému kroku se však uchýlili ENTERPRISE. Po vzoru CS:GO sekce si vyzkouší mezinárodní složení i VALORANT, posilu ale přivádí nejvyššího kalibru.

Za českou organizaci si v následujícím splitu zahraje hráč, který při profesionálním hraní Fortnite patřil mezi největší hvězdy světové scény. Pro představu, na Instagramu jej sledují 2 miliony diváků a na stejné číslo útočí i na Twitteru. Jeho loňské vystoupení ve finále FNCS sledovalo 117 tisíc diváků v jeden moment.

Benjy David „BenjyFishy“ Fish se ale v červnu rozloučil se svou milovanou battle royale hrou, ve které v pouhých 14 letech prorazil na scéně. Poslední měsíce se věnoval tréninku a tvorbě obsahu, nyní si však vyzkouší FPS titul od Riot Games se vším všudy. Naváže tak na nového spoluhráče Patrika „Minny“ Huška.

Kompetitivní VALORANT premiéru si někdejší velká postava světa Fortnite odbývá v rámci českého turnaje Grunex Challenge. ENTERPRISE v sobotním čtvrtfinále zametli s týmem EZW1N a dnes si zahrají o titul. Oslabeni jsou však o Martina „MaFiN“ Vránu, který se s českou studentskou reprezentací nachází v Brazílii.

Osmnáctiletá hvězdička ale cílí na vysoké mety v zahraničí, vždyť poslední čtyři roky hájila barvy Tier 1 organizace NRG Esports. S českým týmem bude BenjyFishy sbírat první zkušenosti v nadcházející sezóně regionální ligy VRL East: Surge. ENTERPRISE budou ve druhé nejvyšší soutěži rázem ostře sledovaní.

Nynější sestava ENTERPRISE:

 Česká republika Patrik „Minny“ Hušek
 Česká republika Václav Jan „Cantzer“ Stezka
 Česká republika Alex „alexiiik“ Havlásek
 Česká republika Martin „MaFiN“ Vrána
 Velká Británie Benjy David „BenjyFishy“ Fish

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.