Přejít k hlavnímu obsahu

Příští rok Tokyo. Zlatý hřeb nadcházející sezóny bude hostit největší město světa

26. 12. 2022 | 14:35 VALORANT Lifestyle
Rok 2022 ještě ani neskončil, přesto víme příští destinaci střetu těch nejlepších z nejlepších. Zlatým hřebem nadcházející Valorant sezóny bude totiž mistrovství světa konané v japonském hlavním městě, zároveň nejlidnatějším místě na naší planetě. Už teď je jasné, že publikum bude početné.
Masters Tokyo
Masters Tokyo
Zdroj: Riot Games

Nejprve Berlín, pak Istanbul a teď  Tokyo. Takové jsou lokace světových šampionátů ve Valorantu. Poprvé se mezinárodní turnaj podívá na asijský kontinent. Do této chvíle to byla Evropa, která hostila každou důležitou LAN akci. V únoru příštího roku toto pravidlo bude porušeno zahajovacím turnajem LOCK//IN v brazilském São Paulu, kde se představí kompletní soupiska tier 1 týmů z celého světa. To bude ale pouze začátek toho, co rok 2023 přinese.

Velkolepé finále sezóny totiž bude hostit metropole všech metropolí. Tokyo je nejlidnatějším městem planety Země a jeho obyvatelé jsou velkými milovníky herních titulů od A do Z. Navíc je plné úžasných fanoušků a srdečných komunit, které zbytek světa obdivuje.

Tato fakta si Riot Games ověřili na Štědrý den, kdy uspořádali několik exhibičních zápasů s oblíbenými japonskými a světovými organizacemi. Vánoce v zemi vycházejícího slunce tak strávili například i hráči Fnatic. Yokohama Arena držela celou dobu úžasnou atmosféru, ať už domácí tým vyhrával nebo prohrával.

Neuvěřitelná vášeň ke hrám, která byla a bude cítit ve vzduchu během utkání, je důležitým podnětem pro Riot ke zvolení vhodného místa pro nejprestižnější turnaj roku. Japonská komunita se navíc rozrostla do neuvěřitelných rozměrů a stále nabírá další fanoušky. Valorant se na tomto souostroví těší stále větší oblibě a VCT Champions 2023 tomu ještě přidá.

Boje mezi týmy o vstupenky na tuto akci započnou už v první polovině roku, přičemž poslední možnost budou mít v letních měsících. Od začátku sezóny se tedy pojede na plné pecky, a to je přesně to, co diváci chtějí!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.