Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoční krádež za bílého dne. Sběratel přišel o skiny v hodnotě několika milionů

30. 12. 2022 | 18:31 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ani vánoční svátky nezastaví zloděje před krádežemi. Bez kvalitního zabezpečení a porce opatrnosti může o své herní klenoty přijít téměř každý, stejně jako tento sběratel, jehož inventář byl vyloupen z minuty na minutu. Předměty za miliony zmizí, ani nemrknete.
AWP | Dragon Lore
AWP | Dragon Lore
Zdroj: Valve

Krádeže a podvody jsou součástí CS:GO od samotného vzniku tradingu, kdy herní kosmetické předměty ani zdaleka neměly hodnotu jako dnes. Zlodějům jsou však stále vynalézavější. Kromě dávky opatrnosti a perfektního zabezpečení je před krádeží cizích předmětů nezastaví dokonce ani svátky klidu a míru.

Právě o tom se přesvědčil i sběratel, jehož klenoty mu z inventáře zmizely kvůli jedné špatné chvilce. Ke krádeži došlo relativně běžným způsobem, tento zloděj se údajně skrze falešný profil vydával za známého obchodníka. Stačila tak pouze podvodná stránka se Steam přihlášením a rázem byla pohroma na světě.

Odcizení se dějí na denní bázi, tady ale bylo obzvlášť bolestivé. Tento inventář měl totiž hodnotu skoro 2 500 000 Kč! Mezi ukradenými kousky bychom našli vzácné a drahé kousky jako AWP | Dragon Lore, M4A4 | Howl, Specialist Gloves | Crimson Kimono či zbraň s nálepkami IEM Katowice 2014. Tohle opravdu zabolí...

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.