Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO vítá posilu. Evropská sestava je po odchodu legendy konečně kompletní

30. 12. 2022 | 13:11 Counter-Strike 2 Přestup
Po několika měsících je sestava Apeks opět kompletní. Pátým členem evropského celku se stává úřadující mistr světa IESF Damjan „kyxsan⁠“ Stoilkovski, který přichází z BLUEJAYS. Zároveň přebírá vedení týmu po Martinu „STYKO“ Stykovi.
kyxsan
kyxsan
Zdroj: Apeks.gg

Organizace Apeks konečně dovršila tříměsíční hledání nového in-game leadera. Tím se stal severomakedonský hráč Damjan „kyxsan“ Stoilkovski. Ten zaplnil místo po Richardu „⁠shox⁠“ Papillonovi, který tým opustil v říjnu.

Po jeho odchodu se v sestavě na zkoušku představili hráči jako Hansel „BnTeT“ Ferdinand nebo Nicklas „gade“ Gade. Změna zároveň čeká na slovenského střelce Martina „STYKO“ Styka, který se z pozice kapitána přesune na riflera.

Kyxsan se k norské organizaci připojuje po přestupu z týmu BLUEJAYS, který dokázal vytáhnout až mezi stabilní členy evropské tier 2 scény. Dokonce se na chvíli zahřál na 30. místě v HLTV žebříčku. I přes svou roli kapitána patřil k největším tahounům celku, když byl s ratingem 1.07 druhým nejlepším střelcem. V barvách BLUEJAYS hned dvakrát ovládl IESF Mistrovství světa v CS:GO, asi největším úspěchem pak bylo druhé místo v ESL Challenger League S43.

Jsem šťastný, že se připujuji k týmu jako je Apeks. Nemůžu se dočkat, až se potkám s novými spoluhráči a začneme se připravovat na výzvy, které rok 2023 přinese. Bylo pro mě těžké opustit kamarády a spoluhráče z BLUEJAYS, ale když jsem slyšel plány a ambice týmu, bylo pro mě rozhodnutí o dost jednodušší. Myslím si, že máme skvělou sestavu se skvělými kouči, a máme vše co je potřeba k tomu, abychom dosáhli našich cílů.
prozradil Damjan „kyxsan“ Stoilkovski

Nová posila bude mít před sebou náročný úkol - dostat Apeks zpět mezi těžké váhy evropského CSka. STYKO a spol. totiž nezažili vůbec dobrý rok, v dubnu sice ovládli Tipsport CS:GO v Bratislavě, poté však šly výkony jen a jen z kopce, čemuž nezabránilo ani několik změn v sestavě.

Až posazení shoxe na lavičku a dvouměsíční pauza od soutěžení dala hráčům nový impulz, a po návratu na server Apeks ovládli ESEA Advanced a získali bronz v CCT Central Europe 4.

Do nového roku vstoupí tým Apeks v následující sestavě:

 Švédsko Tim „nawwk⁠“ Jonasson
 Slovensko Martin „⁠STYKO⁠‘ Styk
 Norsko Joakim „⁠jkaem⁠“ Myrbostad
 Litva Justinas „⁠jL⁠“ Lekavicius
 Makedonie Damjan „⁠kyxsan⁠“ Stoilkovski

 Polsko Jakub „kuben⁠“ Gurczynski - kouč

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.