Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo uvízl v síti Cloud9? Bývalé světové jedničky už mají být rozhodnuté

3. 1. 2023 | 17:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Prosinec byl v táboře Cloud9 ve znamení hledání nového pátého hráče. Dny Timofeje „interz“ Yakushina jsou sečteny, jeho náhradou se dle HLTV.org má stát Timur „buster“ Tulepov.
Timur „buster“ Tulepov
Timur „buster“ Tulepov
Zdroj: EPICENTER

Pětice pod taktovkou Konstantina „groove“ Pikinera chystá první změnu od července roku 2020, kdy šlo stále o akademii Gambit. Pro nějaký posun se nejvíce nabízel odchod Vladislava „nafany“ Gorshkova či Timofeje „interz“ Yakushina, s výměnou in-game leadera by však musely nastat větší změny. Celý prosinec se tak hovoří o tom, že Cloud9 se pokusí nahradit v sestavě interze. Testování bylo v plném proudu.

Mezi údajnými kandidáty byli Igor „Forester“ Bezotecheskiy nebo Sanjar „SANJI“ Kuliev, podle novoročních zpráv ale zvítězí varianta C. Ta nese jméno Timura „buster“ Tulepova, bývalého člena dnešních Major šampionů z Outsiders, který se se svým bývalým týmem rozloučil po neúspěchu na PGL Majoru v Antverpách. Oficiálně je stále pod smlouvou ve Virtus.pro, což by ale nemuselo už dlouho platit.

Čistě z hlediska čísel by mělo jít o upgrade celku, jenž začal letošní rok jako druhý nejlepší tým světa. Interz byl v kádru C9 tím, kdo se vždy obětoval pro ostatní, prostě support se vším všudy, u kterého jsou čísla často vedlejším ukazatelem kvality a přínosu pro tým. Pokud ale pamětník stříbrného tažení AVANGAR na předcovidovém Majoru v Berlíně do sestavy zapadne, mohou Cloud9 opět začít útočit na světové tituly.

Budoucí sestava Cloud9:

 Rusko Vladislav „nafany“ Gorshkov
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov
 Rusko Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov
 Kazachstán Abay „HObbit“ Khasenov
 Kazachstán Timur „buster“ Tulepov

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.