Přejít k hlavnímu obsahu

První patch nové sezóny! Co přinese do League of Legends?

5. 1. 2023 | 09:00 League of Legends Gaming
Třináctá sezóna v League of Legends je na spadnutí. Hráči pomalu žhaví své pocket picky před prvními rankedami a připravují se na začátek pořádného grindu. Ještě předtím si ale musí počkat na vydání nového updatu, jenž oficiálně otevře novou sezónu LoL. Vývojáři z Riot Games se podívají na zoubek třinácti šampionům a několika itemům či runám.
Lissandra
Lissandra
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Konečně. Dlouhá Preseason se pomalu chýlí ke konci. Očekávaná třináctá sezóna se blíží, již 10. ledna se LoL vrátí do tradičního tempa. A Riot Games si pro tuto příležitost připravili zajímavý patch.

Vývojáři se zaměřili především na silné toplanery, kteří budou za několik dnů nerfnutí. Konkrétně se jedná o Aatroxe, Dr. Munda, Fioru, K'Santeho a Mordekaisera. Ti všichni v posledních týdnech vládnuli na toplane a hrát proti nim bylo pro mnoho hráčů obrovsky frustrující. To by mělo být s novým patchem minulostí. Nerf čeká také na Rammuse, Yuumi a Zeri.

Vylepšení se mezi šampiony dočkají Jayce, Lissandra, Sion a AD Shaco. Všichni se momentálně pohybují pod 49% výher, nejhorší je v této statistice v Platinum+ Sion (47,52%). Změny zasáhnou i Jaxe.

Co se týče předmětů a run, tak mezi nimi se chystají především buffy. Silnější budou od patche 13.1 Axiom Arc, Horizon Focus, Rod of Ages a Winter's Approach. Jediný nerf nastane u Legend Tenacity. Nespecifikované změny čekají Jak'Sho, The Protean a Seraph's Embrace.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).