Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 klipů za rok 2022: Polonahý Švéd i desetiny od výhry

Rok 2022 v esportu byl plný zajímavých, vtipných i napínavých momentů. Portál escharts.com dal dohromady pět nejsledovanějších klipů posledních dvanácti měsíců, které obletěly internet. Do žebříčku se dostaly jen dvě hry - League of Legends a Counter-Strike: Global Offensive.
KRIMZ pobavil diváky
KRIMZ pobavil diváky
Zdroj: twitch.tv/esl_csgo

5) WHAT THE F*CK!? (225 tisíc)

Zdálo se, že DRX si jdou ve finále mistrovství světa v League of Legends pro důležitého Barona a položí tak základy vítězství v poslední hře. Kim „Deft“ Hyuk-kyu a spol. už měli jednu ruku na trofeji.

Jenže Lee „Gumayusi“ Min-hyeong byl proti. Natáhl, vystřelil, ukradl. Stál sám, proti němu pět borců. I tak získal pro svůj tým významný objectiv po jednom z nejlepších Baron stealů v historii League of Legends. Ani ten ale nakonec T1 k triumfu nestačil.

4) Co to má s rukama? (256 tisíc)

První ze tří rozhovorů v top 5 a hlavní postavou Ludvig „Brollan“ Brolin. Před zápasem Ninjas in Pyjamas na BLAST Premier: Fall Groups 2022 komentoval švédský mladík přípravu svého týmu před turnajem a dosavadní výkony během skupinové fáze.

Nebyla to ale Brollanova slova, díky kterým má klip přes čtvrt milionu zhlédnutí. Fanoušky zaujaly ruce švédského hráče, které byly v podivně nepřirozené pozici.

3) Španělský vtipálek (320 tisíc)

Top 3 klipů z roku 2022  otevírá další interview, tentokrát s Alvarem „SunPayus“ Garciou, španělským hráčem mezinárodního CS:GO týmu ENCE.

Moderátorka Anastasija „Heccu“ Tolmačeva se během ESL Pro League 16 ptá 24letého střelce na komunikaci v týmu. Garcia totiž před ENCE hrál vždy jen v týmech se španělskými kolegy a přechod do angličtiny pro něj byl velkou změnou. Odpověď SunPayuse ale čekal jen málokdo, nejméně pak samotná Heccu.

2) Korejská tragédie o desetiny (330 tisíc)

Podruhé se podíváme zpět na loňské Worlds a znovu bude jedním z hlavních aktérů Kim „Deft“ Hyuk-kyu. Ve druhé hře čtvrtfinálového utkání proti EDward Gaming vsadil všechno na jednu kartu a pokusil se o lišácký backdoor.

EDG brali Barona, zatímco Deft se staral o jejich Nexus. Jediný autoattack stačil k tomu, aby DRX vyhráli zápas. Jenže Inhibitor byl proti.

1) Šatna přímo na stage (395 tisíc)

Freddy „KRIMZ“ Johansson umí pobavit diváky a znovu to předvedl během rozhovoru, jehož vůbec nebyl součástí. Alexey „Qikert“ Golubev z týmu Outsiders hodnotil na streamu právě ukončené utkání svého mančaftu proti MOUZ.

Hvězdou klipu ale není Qikert, nýbrž již zmiňovaný KRIMZ. Připravoval se na své utkání, v pozadí se právě převlékal do dresu. Jeho reakce, když si uvědomil, že je na kameře, pobavila téměř 400 tisíc diváků.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).