Přejít k hlavnímu obsahu

Obrovské štěstí! Úspěšný pokus vynesl čínskému sběrateli 3,5 milionu korun

5. 1. 2023 | 16:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Dvojitá porce štěstí se před pár dny snesla na čínského sběratele. Ten se totiž rozhodl obstarat si skin AK-47 | Case Hardened přes trade-up kontrakt. Na úspěch měl však pouze 10% šanci. Ta mu nakonec stačila. K vlastnímu udivení při prohlédnutí zbraně ovšem zjistil, že se na něj štěstí usmálo ještě daleko více, než si původně myslel.
AK-47 | Case Hardened
AK-47 | Case Hardened
Zdroj: Valve (s povolením)

Jednou z mnoha možností, jak získat vytoužené skiny v Counter-Striku je tzv. trade-up kontrakt. Ten funguje na principu seskupení deseti zbraní stejné rarity, ze kterých následně vzejde skin, jehož rarita bude o jeden stupeň vyšší než ta předchozí. Celý tento proces ovšem není ani zdaleka tak náhodný jako konvenční otevírání beden se skiny.

Každý použitý skin totiž zastupuje svou kolekci, a proto bude výsledný skin vždy právě jeden ze skinů patřící do jedné z kolekcí, které byly v daném trade-upu použity. Spíše než o náhodu se tedy jedná o hru s čísly a pravděpodobností. Z tohoto důvodu je běžné, že před vykonáním samotného trade-upu si člověk své skiny předem konkrétně vybere. Účelem této selekce je nejen navýšení šancí na to, aby výsledný skin byl zrovna ten, který chceme, ale také určení jeho kondice a potažmo i floatu.

Pro jeden takový trade-up kontrakt se před pár dny rozhodl i čínský kolektor, jehož selekce skinů určených pro trade-up byla velmi promyšlená. Své skiny si totiž nachystal v takových kondicích, aby float výsledného skinu byl natolik nízký, že se bude jednat skutečně o žhavé zboží. To však ještě nevěděl, že kromě nízkého floatu bude mít jeho výsledná zbraň ještě navíc nejlepší možné provedení.

Jeho pokus totiž dopadl doslova pohádkově. Čínský sběratel se může pyšnit zbraní AK-47 | Case Hardened. Nejedná se však o jen tak obyčejný Case Hardened. Tenhle je totiž v nejlepším možné provedení, kterému se lidově říká „scar pattern“. Díky všem těmto okolnostem jeho hodnota narostla na neuvěřitelných 3,5 milionu korun.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.