Přejít k hlavnímu obsahu

Major šampioni chtějí být ještě lepší. Jeden z mistrů má být na odchodu

7. 1. 2023 | 11:44 Counter-Strike 2 Spekulace
Změny u čerstvých Major šampionů nejsou příliš obvyklé. Podle zákulisních zdrojů to však vypadá, že Outsiders od zásahu do sestavy nejsou daleko. V hledáčku mají mít talentovaného Aleksandra „KaiR0N-“ Anashkina, který by měl nahradit Davida „n0rb3r7“ Danielyana.
David „n0rb3r7“ Danielyan
David „n0rb3r7“ Danielyan
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

O jedno z největších překvapení minulého roku se postarali Outsiders, kteří ovládli IEM Rio Major a nad své hlavy pozvedli trofej nejcennějšího kalibru. Tým pod taktovkou Dzhamiho „Jame“ Aliho přitom teprve pár měsíců před Majorem přivítal do svých řad dva nové hráče a rozhodně nepatřil mezi favority.

Před Majorem nebyly výkony Outsiders ani trochu optimální. Ruské kvarteto a Kazachstánec při působení bez dresů organizace Virtus.pro čekali na větší úspěch, který na Tier 1 turnajích nepřicházel. Dokonce ani zázračná pouť v Riu nedokázala Outsiders nakopnout a poslední turnaj roku opět opustili jako první.

I přes velkou porci neúspěchů nebývá zvykem, že by úřadující Major šampioni měnili sestavu. Podle spekulací od toho však Outsiders nejsou úplně daleko. Nejen v zákulisí, ale i z úst insidera OverDrive začaly na povrch prosakovat zvěsti, že by Outsiders měli mít zájem o Aleksandra „KaiR0N-“ Anashkina.

Černého Petra by si podle všeho měl vytáhnout David „n0rb3r7“ Danielyan, který tým posílil po jarním neúspěchu v Antverpách. Jeho forma bohužel šla s každým turnajem postupně dolů a statisticky byl druhým nejhorším hráčem týmu za loňský rok. Také na vítězném Majoru jen doplňoval tři hlavní hvězdy.

Možný vyhazov potvrdila i jeho přítelkyně Sindi. Ta se následně nechala slyšet, že na posledním turnaji došlo k incidentu, kvůli kterému nechce zbytek týmu s 21letým hráčem pokračovat. Sám n0rb3r7 ovšem tyto spekulace vyvrací a říká, že k žádnému odchodu se neschyluje. Uvidíme, jak to tedy skutečně bude.

Případný zájem o KaiR0Na není překvapivý, ba naopak. Jak zmiňuje Luís Mira z portálu Dexerto, kapitán Outsiders jej při vyhlášení TOP 20 hráčů roku dvakrát v řadě vybral jako budoucí hvězdu světové scény. 18letý talent se aktuálně nachází na lavičce Aurory, mimo ni reprezentoval například Team Spirit.

Jak by mohla vypadat soupiska Outsiders:

 Rusko Dzhami „Jame“ Ali
 Kazachstán Alexey „Qikert“ Golube
 Rusko Evgenii „FL1T“ Lebedev
 Rusko Petr „fame“ Bolyshev
 Rusko Aleksandr „KaiR0N-“ Anashkin

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.