Přejít k hlavnímu obsahu

Herní policie. Dánové vytvořili online hlídku, která hraje s mladými lidmi

7. 1. 2023 | 14:45 Counter-Strike 2 Fortnite Lifestyle
Online kontrola a monitorování videoher není nic nového. Vzhledem k tomu, že hráči patří do všech věkových skupin, je standardním postupem mít zavedený systém, který umožňuje hráčům hlásit nevhodné chování či jiné problémy.
Dánská policejní online hlídka
Dánská policejní online hlídka
Zdroj: mezha.media

Je to jedna ze základních norem, kterou musí vývojáři dodržovat při vytváření hry. Přesto ani potom není dohled nad bezpečností dětí a mladistvých snadný úkol. Dánští policisté však dokázali najít další řešení tohoto problému.

Dánská policie vytvořila speciální online jednotku s názvem Politiets Online Patrulje (Police Online Patrol), aby posílila jejich přítomnost nejen na ulici, sociálních sítích, ale právě i ve videohrách.

Jednotka hlídkuje ve hrách, kde můžou policisté vést dialog zejména s dětmi a mládeží, předcházet nevhodnému chování nebo trestné činnosti a zasahovat v případě přestupků.

Dev1

Policisté mají své účty v online hrách Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite a Minecraft nebo jsou i moderátory na Twitchi. Tato speciální online divize má dokonce svůj vlastní Discord server na kterém je mohou dánští občané kontaktovat s žádostí o pomoc. A podívat se můžete třeba i na jejich účet na TikToku.

Policejní online hlídka funguje již od dubna 2022 a je součástí víceleté dohody s vládou o vytvoření digitální hlídkové jednotky. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.