Přejít k hlavnímu obsahu

První kvalifikace roku může nabídnout pikantní duel capseNa proti Dynamu Eclot

8. 1. 2023 | 09:32 Counter-Strike 2 Turnaj
Dynamo Eclot mělo nejaktivnější závěr loňské sezóny. Odpočinku se mu ale dlouhého příliš nedostane, i když ještě ani neuzavřelo svoji letošní soupisku. Od soboty 7. ledna totiž probíhá otevřená kvalifikace na OMEN WGR Challenge, kde se evropské týmy utkají o 15 tisíc euro.
Dynamo Eclot ještě s capseNem v sestavě
Dynamo Eclot ještě s capseNem v sestavě
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

První ze dvou otevřených turnajů přilákal 136 týmů. Mezi nimi jsme mohli najít i několik českých celků, většina však skončila ve 3. kole, tedy v TOP 64. Jmenovitě šlo o Dark Tigers, mix CAUKYMNAUKY nebo akademii DNE Thunders. Výjimkou jsou medailisté z Tipsport MČR CS:GO, kteří prošli do druhého dne.

Hlavní sestava Dynama Eclot se do kvalifikace přihlásila s Josefem „MoriiSko“ Maurencem jako pátým hráčem. Prozatím jde ale pouze o hosta, protože stále není podepsána nová posila do role snipera.

Nejvíce se DNE zapotili s undefined, což je nová sestava Asgera „AcilioN“ Larsena, v níž se představil i Raul „Blytz“ Gligor, stále ještě hráč pod smlouvou v české organizaci ENTERPRISE. Čtyři výhry na kontě znamenají postup mezi osm nejlepších týmů, z nichž TOP 2 po nedělních bojích postoupí do uzavřené části. Hladkému průchodu pavoukem pomohlo vypadnutí známých celků jako MASONIC, Case nebo GenOne.

V předposledním zápase na cestě za postupem čeká Dynamo Eclot neznámý ruský celek SnusEaters. V případě výhry mohou v rozhodujícím semifinále vyzvat onLiNeRsX, což je česko-slovenský mix Lukáše „capseN“ Koláčného. Bývalý reprezentant DNE však s Janem „HONES“ Urválkem, Matějem „twist“ Petrášem, Markem „kinzo“ Bílkem a Rudolfem „Rutk0“ Kovalčikem musí nejprve porazit OMENwinners.

OMEN WGR Challenge 2023: Open Qualifier #1
OMEN WGR Challenge 2023: Open Qualifier #1
Foto: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.