Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba nahodila udičku a scéna je v údivu. Posílí rpg skutečně modrou krev?

11. 1. 2023 | 10:34 Counter-Strike 2 Spekulace
Středeční večer nebyl jen tak obyčejným večerem. Svět esportu pomalu usínal, když v tom se objevila šokující informace na ESEA profilu týmu eSuba. Ten opustil manažer Štěpán Mach, zatímco se v něm objevil Václav „rpg“ Vlach a Dominik „Fraged“ Herz. Co to může znamenat?
Zamíří Václav „rpg“ Vlach do eSuby
Zamíří Václav „rpg“ Vlach do eSuby
Zdroj: fotomontáž PLAYzone (děkujeme, Prokope!)

Václav „rpg“ Vlach je známou postavou domácího CS:GO rybníčku. 34letý nadšenec Counter-Striku se před sedmi lety vrátil na scénu a do svého týmu GARMEZ zlanařil řadu zajímavých jmen, se kterými chtěl útočit na medaile. Nebál se hráčům nabídnout platy, i když nešlo o profesionální tým. Postupně se dostal až k založení vlastní organizace Team Moops, pod jejíž křídly působily sekce v různých titulech. Moops měli na kontě tituly z MČR nebo PLAYzone Challenge, po čase ale zápal opadl a vše se vrátilo pouze k CS:GO.

V posledních dvou letech byly snahy rpg a jeho týmů spíše krátkodobé. Vždy se objevila sestava se známými jmény, ale více než pár kvalifikací spolu neodehrála. Loni v říjnu se zkušený hráč stal navíc otcem, takže se očekávalo, že esport definitivně půjde na vedlejší kolej. Tím se ale dostáváme k aktuálním událostem.

Rpg se se svým parťákem z Moops a někdejším mistrem ČR, Dominikem „Fraged“ Herzem, totiž na portálu ESEA přidal k sestavě eSuby. Spolu s nimi zůstávají zaplacenými členy týmu Martin „Pechyn“ Pechoušek, Lukáš „luko“ Hrabčík a Jakub „M1key“ Krausko. Právě tohle trio před včerejšími událostmi vložilo na své sociální sítě přemýšlející emotikon. Naplněním soupisky eSuba potvrdila účast v lize, stále však platí omezení 3 přestupů za 7 dní. Ve stejném čase přidání rpg a Frageda však tým opustil manažer Štěpán Mach.

V tuto chvíli není známo, co přesně tenhle krok znamená, rodí ale se všelijak rozmanité spekulace. Nabízet se může setrvání většiny loňské sestavy, do níž může/nemusí přibýt Fraged, díky čemuž by se eSuba – i přes svoji hru plnou návnad – vešla do přestupového limitu. Hrát si musíme i s myšlenkou přímého zapojení rpg, ať už by to bylo v jakékoliv roli přímo v týmu, nebo dokonce v organizaci. Je totiž podnikatelem a mohl zatoužit například po investici do zavedeného jména, v rámci které by chtěl stát za CS:GO týmem v pozadí.

Ať už přidání Václava Vlacha do ESEA profilu znamená cokoliv, tradiční organizaci se podařilo na domácí scéně vyvolat neuvěřitelný rozruch. V týmech se skloňovaly různě šílené varianty soupisek, ale tohle nečekal opravdu nikdo – i kdyby to byla jen návnada pro získání pozornosti před oficiálním oznámením, které může být úplně o něčem jiném. Ale také nemusí! V eSubě se kují pikle a my jsme zvědaví, co se z nich vyklube.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.