Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2022: frozen (#1)

14. 1. 2023 | 22:00 Counter-Strike 2 Žebříček
Po úpadku Ladislava „GuardiaN“ Kovácse je David „frozen“ Čerňanský neodmyslitelným králem slovenského CS:GO. Od vzniku našeho žebříčku TOP 10 se na trůn neposadil jiný hráč, a to naprosto o parník, lidově řečeno. Loni byl však ještě lepší a poprvé v kariéře se dostal také do respektovaného žebříčku TOP 20 od portálu HLTV.org, kde byl vyhlášen 17. nejlepším hráčem světa za rok 2022. Ve 20 letech má stále mnoho před sebou, potenciál MOUZ je obrovský.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: PLAYzone / Radim Madarász

David „frozen“ Čerňanský začal loňskou sezónu s novým spoluhráčem v podobě Ádáma „torzsi“ Torzsáse. Tento příchod z akademie byl jenom jedním ze tří celkových, v průběhu roku se k němu přidal i Jon „JDC“ de Castro a Dorian „xertioN“ Berman. Změny byly potřeba, protože týmové úspěchy stále nepřicházely.

IEM Katowice, ESL Pro League S15, Roobet Cup ani IEM Dallas nepřinesl vytoužený postup do play-off, právě turnaj v Dallasu byl pro frozena vůbec nejméně povedenější. V létě ale přišel zlom a s ním čtvrtfinálová účast na IEM Cologne. Tak jako poté ve zbytku sezóny, hlavní hvězdou myšáků byl slovenský hráč.

David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Foto: HLTV.org (Josip Brtan)

Ve vrcholné formě se frozen předvedl na další sezóně ESL Pro League, kde dosáhl ratingu 1.30 a díky tomu i ceny EVP – což je kategorie pod MVP celého turnaje. Dvě čtvrtfinále v řadě posunuli MOUZ na vyšší úroveň právě včas, na Majoru v Riu de Janeiru dokráčeli až do semifinále. Frozen si zde opět odnesl ocenění EVP.

Sezóna BLAST Premier se MOUZ vloni netýkala, frozen a spol. tak měli mnohem více času na odpočinek a přípravu na novou sezónu. Když se však ohlédneme za statistikami 20letého Slováka, tak zajímavá je především všestrannost jeho nadprůměrných statistik. Tradiční rozhovor vám přineseme v blízké době.

David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Foto: HLTV.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.