Přejít k hlavnímu obsahu

Nová česká sestava září. HONES, capseN a spol. jsou krůček od velkého úspěchu

14. 1. 2023 | 10:57 Counter-Strike 2 Turnaj
Přední organizace loví své posily, vedle toho ale mohou vznikat nezávislé týmy. Jeden takový nese jméno onLiNeRsX a jeho hráčům se zatím vede opravdu dobře. V otevřené kvalifikaci na OMEN WGR Challenge hravě zastínili Dynamo Eclot a hladce nyní procházejí i uzavřenou části. Jenom jedna výhra už je dělí od postupu do hlavního turnaje s dotací 360 tisíc korun.
HONES a capseN
HONES a capseN
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Pět bývalých hráčů pěti různých týmů se na začátku ledna dalo dohromady, aby si udělali jméno a případně si tím zajistili angažmá. Zatím se jim však náramně daří v jednom týmu, čímž o sobě dávají opravdu vědět.

Hlavními hvězdami sestavy onLiNeRsX jsou dva hráči, kteří jsou aktuálně na přestupových listina u domácích organizací. Lukáš „capseN“ Koláčný čeká na zářivější budoucnost na lavičce Dynama Eclot, Jan „HONES“ Urválek zažívá totéž u Sampi.Tipsport. In-game leader Marek „kinzo“ Bílek se na konci roku rozloučil s Cryptovou a Matěj „twist“ Petráš naposledy reprezentoval Entropiq Prague či Universe. Pětici uzavírá jediný slovenský hráč Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, jenž většinu loňského roku strávil v Dark Tigers.

Tato zvučná pětice uspěla v první otevřené kvalifikaci, o čemž jsme vás informovali již před několika dny. Ve čtvrtek však započala uzavřená část, v níž byli „Onlajneři“ nalosováni do skupiny A. EC Brugge v BO1 zápase přehráli jednoznačně 16:6 a portugalské GTZ Esports následně porazili 16:11. Dostali se tak už do finále své skupiny, v níž si v sobotu od 14:00 zahrají o postup do hlavního turnaje. Soupeřem bude opět sestava GTZ.

OMEN WGR Challenge nabízí celkovou dotaci 15 tisíc euro, což je v přepočtu asi 360 tisíc korun. Pozvánku do něj přijaly TOP 30 týmy SAW, Copenhagen Flames a Movistar Riders, společně s 00NATION a Falcons.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.