Přejít k hlavnímu obsahu

To je začátek sezóny! Češi dominují týmové tabulce i střeleckým statistikám

16. 1. 2023 | 09:13 VALORANT Reportáž
Stupně vítězů po prvním týdnu regionální ligy Surge okupují s českým zastoupením. Na vrcholku sedí po povedeném úvodu ENTERPRISE, nejen v jejich režii jsou však i tabulky střelců.
Alexiiik a MONSTEERR dominují tabulkám s Killjoy
Alexiiik a MONSTEERR dominují tabulkám s Killjoy
Zdroj: Riot Games, Acend, ENTERPRISE

Čtyři zápasy týdně, takový je formát prvního splitu ligy VCL East: Surge. Po prvním týdnu patří první tři pozice týmům ENTERPRISE, Acend a Cyber Wolves Esports, tedy všem, kde působí minimálně jeden český reprezentant. Všichni mají shodně po třech výhrách, jediný rozdíl je v poměru získaných a ztracených kol.

Z počátku měl nejlépe našlápnuto osmnáctiletý Ondřej „MONSTEERR“ Petrů, který se svým týmem Acend prokazoval kvality někdejších mistrů světa. Všechna klání odehrál za svou Killjoy, proto je úctyhodné, že se Sentinel agentem má vůbec druhé nejlepší K/D ratio ze všech hráčů a je druhým nejlépe hodnoceným hráčem prvního týdne. Ve čtvrtém zápase nicméně naprosto zaspali proti východoevropskému mixu B8.

Opačně na to šli ENTERPRISE, kteří se naladili na stejnou vlnu až teprve po úvodním prohraném utkání. Jejich cesta však nebyla jednoduchá. Jasně sice přehráli tým krajana Martina „Hitch“ Srpa, ale B8 byla málem zhouba pro další české hráče, pokud by ve druhém prodloužení situaci nezvládli. Těsně udolali i poslední zápas prvního týdne a stali se tak prozatímními lídry soutěže. Neztratil se ani slavná posila EP.

Vloni by Alex „alexiiik“ Havlásek vyhlášen nejlepším hráčem soutěže a letos mu to opět pálí. Jeho dominance ale šokuje tím, že letos plní spíše roli Sentinela. Nebrání mu to však být opět králem tabulek.

Zapomínat nesmíme na Hitche, jenž s týmem Cyber Wolves Esports předváděl stabilní výkony a jedinou porážku utržil od EP. Na všechny ostatní soupeře však recept našli, a tak doplňuje krajany na čele.

Aktuální pořadí ligy East: Surge
1. Česká republika ENTERPRISE3-152-43+9
2. Evropa Acend3-142-36+6
3. Evropa Cyber Wolves Esports3-144-42+2
4. Polsko B8 Esports2-250-42+8
5. Slovinsko Diamant Esports2-242-35+7
6. Polsko Anonymo Esports2-241-42-1
6. Řecko Anorthosis Famagusta2-242-43-1
8. Maďarsko Rapid Ninjas1-331-34-3
9. Izrael NOM esports1-339-50-11
10. Polsko Zero Tenacity1-337-51-13
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.