Přejít k hlavnímu obsahu

Zoufalství na midlane. Legenda světového LoL komentuje situaci s itemy

16. 1. 2023 | 19:20 League of Legends Komentář
Magové to mají na midlane těžké. Šampioni, kteří před několika sezónami ovládali střed Summoner's Riftu, nejsou zdaleka tak silní jako v dobách své největší slávy. League of Legends se v posledních letech ubírá jiným směrem a okolnosti magům nepomáhají. Jedním z největších problémů jsou pro Xeratha či Ziggse itemy. O těch se více rozpovídal Heo „ShowMaker“ Su, jeden z nejlepších midlanerů v historii.
Heo "ShowMaker" Su okomentoval současnou midlane
Heo "ShowMaker" Su okomentoval současnou midlane
Zdroj: Bruno Alvares/Riot Games

Nová sezóna má za sebou několik málo dní a pomalují se začínají krystalizovat trendy. Stejně jako ve dvanácté sezóně patří mezi nejsilnější skupinu postav bruiseři, profesionálním zápasům vládnou K'Santé či Aatrox. Bohužel pro hráče, kteří holdují především klasickým AP midlanerům, jsou to právě magové, kdo jsou nadále blízko dna.

„Tradiční šampioni na midlane jsou slabí. Posledních několik jsou stále nerfovaní, jen nerfovaní,“ nechal se slyšet Heo „ShowMaker“ Su, jeden z top midlanerů posledních let. 22letý Korejec byl po prohře v soloQ, kde se marně snažil o vítězství se Xerathem, viditelně znechucen. A začal vyjmenovávat všechna negativa magů a předmětů pro nich určených.

ShowMaker začal u problémů s defenzivou. „Midlaneři musí brát Teleport a jsou tak bez Tenacity, nemohou hrát se spelly určenými pro přežití. Jakmile koupí Mercury Treads, nemají damage,“ přiblížila hvězda Dplus KIA situaci na midlane. Hlavním tématem se nakonec staly AP itemy.

„Liandry's nezabije carries, Luden's je slabý proti tankům,“ začal Heo Su s výčtem. „Everfrost je také špatný, root byl nerfnut. Seraph's je opravdu bídný, Zhonya's byla příliš nerfnuta a nedává dostatek AP,“ pokračoval frustrovaný ShowMaker. Jediným dobrým itemem pro mage je pak podle něj Shadowflame.

Ke komentáři korejského šampiona se přidal Tim „Nemesis“ Lipovšek, jenž se s videem ShowMakera podělil s diváky svého streamu. Podle něj si díky buffu Seraph's Embrace a Rod of Ages na midlane polepšili pouze Sylas a Kassadin. „Pokud zabanujete třeba Ryze nebo Kassadina, mid lane je prostě stejná jako dřív,“ řekl Nemesis.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).