Přejít k hlavnímu obsahu

Očekávaný přestup je potvrzen. Bývalé světové jedničky vítají kazašskou posilu

18. 1. 2023 | 15:44 Counter-Strike 2 Přestup
Prosinec byl v táboře Cloud9 ve znamení hledání nového pátého hráče, které definitivně našli na přelomu roku. Timofeje „interz“ Yakushina oficiálně nahrazuje Timur „buster“ Tulepov.
Timur „buster“ Tulepov
Timur „buster“ Tulepov
Zdroj: EPICENTER

Konstantin „groove“ Pikiner zasahuje do základní pětice poprvé za 2,5 roku, kdy jeho svěřenci byli stále ještě akademií Gambit Esports. Pro týmový posun se nabízely odchody Vladislava „nafany“ Gorshkova či Timofeje „interz“ Yakushina, s výměnou in-game leadera by však musely nastat rozsáhlejší změny. Několik týdnů se hovořilo o tom, že Cloud9 se pokusí nahradit v sestavě interze, ve hře však bylo více možností.

Mezi kandidáty se nacházeli Igor „Forester“ Bezotecheskiy z Entropiqu nebo Sanjar „SANJI“ Kuliev, od prvního týdne roku už ale prosakovala zpráva, že si C9 vybrali někdejšího spoluhráče zmíněného Uzbeka. 23letý Timur „buster“ Tulepov se s týmem současných Major šampionů Outsiders rozloučil po neúspěchu na předchozím PGL Majoru a nyní je připraven na další kariérní štaci. Přestup byl oficiálně potvrzen v úterý.

Příchod bustera značí upgrade CS:GO sekce zámořské organizace, pokud se zaměříme čistě na čísla. Je však potřeba se ohlížet na fakt, že interz se ve hře vždy obětoval pro spoluhráče a byl čistokrevným supportem. Záležet tak bude primárně na tom, jak dobře do rusko-kazašské party zapadne. Pokud výtečně, tak s pamětníkem stříbrného tažení na berlínském Majoru mohou Cloud9 opět začít útočit na světové tituly.

Nynější sestava Cloud9:

 Rusko Vladislav „nafany“ Gorshkov
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov
 Rusko Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov
 Kazachstán Abay „HObbit“ Khasenov
 Kazachstán Timur „buster“ Tulepov

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.