Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr ČR a spolehlivý sniper. Kdo jsou nové akvizice ambiciózních Sampi?

20. 1. 2023 | 20:34 Counter-Strike 2 Zajímavost
Páteční podvečer byl ve znamení odhalení dvou nových posil Sampi.Tipsport. Organizace fotbalisty Jakuba Jankta to se svými vysokými ambicemi myslí vážně, protože oba letošní úlovky splňují ta nejpřísnější měřítka. Pojďme si oba ostřílené borce podrobně představit.
Erik „The eLiVe“ Sith a Dominik „blogg1s“ Janita
Erik „The eLiVe“ Sith a Dominik „blogg1s“ Janita
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Erik „The eLiVe“ Sith

24letý in-game leader se na scéně prosadil před šesti let v barvách týmu Universe. Jeho dovednosti padly do oka Michalu „KETUBOR“ Csontošovi, a tak zaskakoval v kádru tehdejších králů domácí scény za, na některé soutěže příliš mladého, Davida „frozen“ Čerňanského. Po konci celé sestavy v organizaci eXtatus posílil tým nastálo a pod hlavičkou Gunrunners vybojoval tehdy svůj prozatím jediný titul mistra ČR.

Úspěšný rok si The eLiVe posléze zažil opět pod křídly Universe, kteří ovládli PLAYzone Challenge nebo ESL Nationals, ale na MČR neuspěli. Přes eSubu se na začátku roku 2021 dostal až do ENTERPRISE, kde strávil celé dvě sezóny. Vystřídala se kolem něj řada hráčů, on byl ale vždy klíčovým pilířem, na němž se dalo stavět, a to v různých rolích. Po titulu ze Sazka eLEAGUE se však nechal zlákat k přestupu do Sampi.Tipsport.

Ze všestranného borce se v průběhu kariéry stal respektovaný kapitán, právě na této pozici potřebovali Sampi vyztužit svou sestavu. Matúš „MATYS“ Šimko už nechtěl tým vést jako primární caller, opětovným spojením s bývalým spoluhráčem z ENTERPRISE vytvoří údernou dvojkou. The eLiVe má za šest let působení v nejvyšších sférách domácí scény všechny předpoklady k tomu, aby Sampi dovedl do boje o tituly.

CS:GO tým Sampi.Tipsport pro rok 2023
CS:GO tým Sampi.Tipsport pro rok 2023
Foto: Sampi.Tipsport (s povolením)

Dominik „blogg1s“ Janita

O půl roku mladší posilu Sampi.Tipsport měli fanoušci domácího CS:GO pevně spjatou s eSubou. Důvod je prostý, žádný jiný hráč v posledních letech nesloužil tak dlouho jedné organizaci. Podobně jako The eLiVe, i on v dřívějších letech reprezentoval Gunrunners, s nimiž se v roce 2017 poprvé ukázal světu jako nadaný sniper. Nezískal zde sice český titul, ale překvapivé stříbro z COOL ligy bylo krásným startem kariéry.

Na svém prvním MČR si zahrál s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem v Eclot Gaming, skončil však poslední, stejně jako v následujícím roce za eXtatus. S přestupem do eSuby se ale všechno začalo měnit k lepšímu a mladý odstřelovač začal získávat stále větší věhlas. Nikdy se nenechal zlanařit k přestupu a stal se ústřední postavou modré krve. Posbíral celou řadu cenných kovů, ale nikdy nedokráčel k nejprestižnějšímu titulu.

Rok 2023 je ve znamení změny zavedených pořádků. Blogg1sovi skončila v eSubě smlouva a na stole mu přistála nabídka od většiny předních domácích týmů. Skoro každý totiž hledal snipera, kterých je nedostatek, nemluvě o blogg1sově kalibru. Sampi.Tipsport po odchodu Ladislava „GuardiaN“ Kovácse neměli vyřešenou otázku AWP hráče, 23letý střelec je však ideální odpovědí a finálním dílem skládanky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.