Přejít k hlavnímu obsahu

Historická demolice a ostuda Fnatic. G2 rivala znemožnili

22. 1. 2023 | 22:55 League of Legends Reportáž
Měl to být nejlepší zápas prvního týdne LEC. Zápas dvou největších organizací v historii evropského LEC, dvou rivalů. Fanoušci doufali ve vyrovnanou bitvu dvou předních celků. Jenže místo toho byli svědky jednostranného debaklu. G2 přehrávali Fnatic na všech frontách, od prvních minut byl na Summoner's Riftu jen jeden tým.
G2 slaví vítězství
G2 slaví vítězství
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Čtvrtá minuta a bylo rozhodnuto. Fnatic vzdorovali svému soupeři jen velice krátce. Teamfight na botlane rozhodl o výsledku celého zápasu. Tři killy stačily k tomu, aby G2 získali dostatečný náskok.

Hlavním aktérem byl Steven „Hans Sama“ Liv. Francouzské ADC hrající Dravena, jednoho ze svých tradičních šampionů, bylo nelítostné. V první potyčce celého zápasu získal Hans double kill a na botlane bylo rozhodnuto. Jakékoli snažení Fnatic o comeback se, až na jednu výjimku, nesetkalo s úspěchem.

Martin „Yike“ Sundelin byl stejně instrumentální jako jeho kolegové na botlane. Perfektně se s nimi doplňoval a byl přesným opakem svého španělského soupeře Ivána „Razork“ Martín Díaze, jemuž se zápas vůbec nevydařil.

Rozdíl v goldech rostl ohromně rychle. V šestnácté minutě vedli G2 o deset tisíc, Fnatic potřebovali zázrak. Ten se nestal, po zisku Barona a vyhraném teamfightu bylo definitivně jasno.

G2 ukázali, že i letos chtějí patřit mezi naprostou špičku a od začátku jsou jedním z favoritů na titul. Na druhé straně Fnatic připisují druhou prohru v řadě.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).