Přejít k hlavnímu obsahu

Kybernetický útok na Riot Games! Hackeři požadují výkupné

Minulý týden byly systémy vývojového prostředí společnosti Riot Games kompromitovány prostřednictvím kyberútoku. Několik dní na to dorazil také mail, ve kterém pachatelé požadovali výkupné. Osobní data jsou prý v bezpečí, ale je možné vytváření nových cheatů do hry.
Společnost Riot Games
Společnost Riot Games
Zdroj: Riot Games

Transparentnost, kterou se společnost Riot Games řídí, odhaluje spoustu informací ohledně současné situace. Na konci minulého týdne totiž bylo na sociálních sítích oznámeno, že herní vývojářská sekce byla napadena prostřednictvím útoku sociálního inženýrství. Zároveň nic nenasvědčovalo tomu, že by byla získána data hráčů nebo osobní údaje.

Cílem byl zdrojový kód League of Legends, TFT a starší anticheatové platformy. Pachatelé navíc poslali email s výkupným, na který v Riot Games okamžitě odpověděli odmítnutím. „Po pravdě řečeno, jakékoli odhalení zdrojového kódu může zvýšit pravděpodobnost, že se objeví nové cheaty. Od útoku pracujeme na posouzení jeho dopadu na anticheat a abychom byli připraveni v případě potřeby co nejrychleji provést opravy,“ zní v prohlášení.

Nelegálně získaný zdrojový kód prý také obsahuje také řadu experimentálních funkcí. „I když doufáme, že některé z těchto herních režimů a další změny se nakonec dostanou k hráčům, většina tohoto obsahu je v prototypu a neexistuje žádná záruka, že bude někdy vydán,“ varuje společnost Riot Games.

Na problému pracují všechny týmy, nejen bezpečnostní. „Od minulého týdne jsme udělali velký pokrok a věříme, že později v týdnu budeme mít věci opravené, což nám umožní i nadále pokračovat v naší pravidelné kadenci patchů. Týmy League a TFT vás brzy budou informovat o tom, co to pro jednotlivé hry znamená,“ stojí na konci oznámení.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.