Přejít k hlavnímu obsahu

Faker a spol. kralují LCK. V rozhodující hře šokovali posledním pickem

28. 1. 2023 | 14:22 League of Legends Reportáž
T1 a Dplus KIA se v sobotu ráno utkali o to, kdo se osamostatní na vrcholu LCK. Souboj dvou dosud neporažených mančaftů sliboval parádní League of Legends a přesně toho se fanoušci dočkali. Zatím nejlepší zápas letošního roku vyhráli T1 i díky překvapivému picku na supportu.
Keira a Faker
Keira a Faker
Zdroj: Lance Skundrich/Riot Games (s povolením)

Nezklamaly. Dva nejlepší korejské týmy současnosti se ukázaly v plné parádě a bavily fanoušky. Heo „ShowMaker“ Su, Lee „Faker“ Sang-hyeok nebo Lee „Gumayusi“ Min-hyeong předvedli svojí extratřídu.

První hra by se dala rozdělit do tří fází. V té první byli jasně lepší Dplus KIA. Kim „Canyon“ Geon-bu nacházel perfektní možnosti na gankování soupeřů a dostal svůj tým do vedení. O to ale v druhé fázi rychle přišli. Vyhraný teamfight u draka, Baron a čtyřtisícový gold lead.

Druhý Nashor měl být pečetí na triumfu T1. Jenže Kim „Deft“ Hyuk-kyu byl proti. Se svou Zeri ukradl soupeři Barona před nosem a nastartoval druhý comeback, tentokrát ze strany Dplus KIA. A ten už byl úspěšný. 1:0 pro Dplus.

I druhý špíl byl ohromně vyrovnaný. Tentokrát ovšem nerozhodoval přímo Baron Nashor, nýbrž potyčka v jeho okolí. V 35. minutě se Dplus KIA a T1 utkali v 5v5 teamfightu a výsledek byl jednoznačný. Pět živých na straně vicemistrů světa, nula u Dplus. Na hry vyrovnáno.

Největší šok rozhodujícího souboje přišel ještě před nastoupením šampionům na Summoner's Rift. Ryu „Keria“ Min-seok vzal jakožto support Kalistu, tradiční ADC. Po Caitlyn vyzkoušel dalšího marksmana a znovu byl úspěšný. T1 byli tentokrát téměř bezchybní a Lee „Faker“ Sang-hyeok s Kassadinem řádil.

Na průběžné první příčce se tak po čtyřech utkáních drží T1 se skóre 4-0. O druhé místo se dělí Liiv SANDBOX a Dplus KIA (3-1).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).