Přejít k hlavnímu obsahu

Ve 32 letech dosáhla nejvyššího ranku. Na věku ani pohlaví nezáleží, říká hráčka

30. 1. 2023 | 16:59 League of Legends Příběh
Německá streamerka Nicole „Nylana“ Kock dosáhla jako první hráčka ve třinácté sezóně nejvyšší divize v League of Legends. 32letá gamerka je zároveň nejstarší ze všech známých Challengerů. V rozhovoru pro medium.com odhalila, jak dokáže skloubit hraní s prací na plný úvazek nebo s čím se musí jako hráčka potýkat. „Většinou jde o sexistické narážky,“ přiblížila Nylana dění v soloQ.
32letá hráčka dosáhla nejvyššího ranku
32letá hráčka dosáhla nejvyššího ranku
Zdroj: instagram.com/nylanaaa_

Dva týdny stačily. Nylana dosáhla Challengeru jako vůbec první hráčka v nové sezóně League of Legends a s největší pravděpodobností je ze všech vyvolávačů v Challengeru vůbec nejstarší. „Jsem na sebe celkem pyšná, nikdy jsem nevěřila, že bych to zvládla,“ komentovala svou radost na Instagramu 32letá Němka.

V rozhovoru pro medium.com prozradila, že rozhodně není v League of Legends nováčkem. „Začínala jsem jako Silver ve druhé sezóně. V osmé jsem byla jednu hru od Challengeru, ale nebyla jsem úspěšná,“ vzpomínala Kock. „Po 11 letech hraní se mi to ale konečně podařilo.“

K Challengeru Nylaně pomohla dvoutýdenní dovolená, díky které měla víc času na hraní. „Jinak mám na LoL maximálně tři hodiny denně. Pracuji na full-time, mám manžela, psa a pět koček. I kvůli tomu jsem si v září dala od streamu pauzu,“ říká Nylana a doufá, že se v dubnu na Twitch vrátí.

Věk a poznámky v soloQ

Nylana se v League of Legends nevyhne sexistickým zprávám ani narážkám na její věk. „V poslední době se to zlepšilo, ale stále dostávám takové komentáře v soloQ téměř každý den,“ popisuje streamerka své zkušenosti.

„Většinou jsou to sexistické urážky nebo nadávky do „babiček“. Jejich urážky mě motivují. Vítězství v těchto hrách je pro mě obzvlášť odměňující. Když pomyslím na to, jak se tito lidé musí cítit naštvaně, když je „bába“ porazí a má vyšší hodnocení než oni, jsem šťastná,“ líčí Nylana.

Nejstarší hráčka v Challengeru má za sebou také esportovou minulost, v páté sezóně byla součástí ženského celku. „Bylo to hrozné, spousta zbytečných hádek. V mix scéně bych se ale v budoucnu mohla poohlédnout po týmu,“ plánuje Nicole další kroky.

Dokáže to každý

„Vzhledem k tomu, že i mně se podařilo dostat do Challengeru, myslím, že to dokáže každý, kdo opravdu chce a pracuje na tom. Na pohlaví ani věku nezáleží. Jedinou konstantou jste ve svých hrách vy, a i když nemůžete vyhrát všechny, ze všech se můžete poučit,“ věří Nylana.

Cítí někdy, že může věk ovlivnit její výkony? „Někdy jsou mé reakce příliš pomalé, jindy jsem zahlcená vším, co se děje, a mám pocit, že jsem na to už moc stará. Ale nakonec jsou pro mě zkušenosti výhodou,“ je si hráčka vědoma.

Necelý týden po promotion se Nylana drží dál v nejvyšší divizi. Jejím nejhranějším šampionem je s velikým náskokem Nami.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).