Přejít k hlavnímu obsahu

Evropský svátek esportu začíná. Dokáže NEOFRAG postoupit do hlavní části IEM Katowice?

1. 2. 2023 | 09:43 Counter-Strike 2 Preview
Začátek února znamená jediné – IEM Katowice! Jeden z největších turnajů nabídne ve dvanácti dnech strhující show, která začne předkolem a skončí mohutným BO5 finále v našlapané Spodek Aréně. Vyhrají Heroic, G2 Esports, FaZe či NAVI, anebo překvapí jiné týmy jako OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem? Nejen jeho cestu můžete sledovat živě na našem streamu.
NEOFRAG a frozen
NEOFRAG a frozen
Zdroj: PLAYzone

IEM Katowice 2023 započnou play-in fází, které se zúčastní 16 týmů především z ESL žebříčku. Třídenní řežba bude založena na dvoukolovém Double Elimination pavouku, kde si nikdo nemůže dovolit prohrát více než jednou. Dvě výhry pak znamenají postup dále. Už před začátkem je známo osm úvodních dvojic, které budou pro další vývoj klíčové. První kolo navíc bude pouze BO1, vše ostatní už trochu spravedlivěji jako BO3.

O možnost se přiblížit narvané Spodek Aréně bude usilovat Adam „NEOFRAG“ Zouhar, zatímco David „frozen“ Čerňanský a jeho MOUZ už čekají v hlavní fázi turnaje. OG začnou svoji cestu proti Sprout, poté už můžou být jen krůček od postupu. Ve druhém zápase pak potkají favorizované fnatic nebo americkou naději Evil Geniuses. Mezi největší jména patří FURIA a Cloud9, za něž se poprvé ukáže Timur „buster“ Tulepov.

1. kolo play-in fáze IEM Katowice 2023
 Brazílie FURIA vs.  Polsko Permitta
 Německo BIG vs.  Spojené státy americké Complexity
 Evropa fnatic vs.  Spojené státy americké Evil Geniuses
 Dánsko Sprout vs.  Evropa OG
 Rusko Spirit vs.  Austrálie Grayhound
 Brazílie MIBR vs.  Evropa NIP
 Evropa ENCE vs.  Brazílie paiN
 Rusko Cloud9 vs.  Mongolsko IHC

Osm nejlepších týmů světa čeká na své vyzyvatele, hlavní část bojů vypukne 4. února. V součtu obou fází na turnaji chybí jen jeden zástupce nejlepší světové šestnáctky, Astralis se do ní dostali však teprve aktualizací žebříčku na začátku tohoto týdne. V tom od ESL jim pozvánka bohužel těsně utekla. Fanoušci však nepřijdou o světové jedničky Heroic, G2 Esports, FaZe nebo NAVI. Do arény se podívá jen šestice nejlepších.

Evropský svátek Counter-Striku vám díky dlouhodobé spolupráci s ESL přineseme s českým a slovenským komentářem. Celkem čtrnáct známých domácích hlasů a nadějí vás provede dvanáctidenním maratonem. Hlavní zaměření bude na cestu NEOFRAGa a frozena. Neváhejte dorazit už ve středu na náš Twitch PLAYzoneUP!

IEM Katowice 2023
IEM Katowice 2023
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.