Přejít k hlavnímu obsahu

Jeden zápas od překonání rekordu. Mladá hvězda neprohrála 119 utkání v řadě

1. 2. 2023 | 17:45 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Nechybělo mnoho a česká FIFA scéna mohla mít nového rekordmana víkendové ligy. Michal „Mrkyy“ Mrkos dosáhl na sérii 119 vítězných zápasů v řadě, čímž vyrovnal výkon Jana „Emerickson“ Krupičky z FIFA 21. 120. triumf ale mladík v dresu Sampi přidat nedokázal. Domácí rekord tak zůstává nepokořen.
Michal "Mrkyy" Mrkos
Michal "Mrkyy" Mrkos
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

20:0 a víkendovka bez prohraného zápasu? Slušný výkon, obdivuhodný. Zahrát podobně dvě WL za sebou? To už chce umět! Michal „Mrkyy“ Mrkos nebyl daleko od parádních šesti víkendů bez prohry. Chybělo minimum.

V závěrečném zápase poslední víkendové ligy atakoval Mrkyy již zmiňovaný česko-slovenský rekord Jana „Emerickson“ Krupičky. Poslední krok ale nezvládl. 120. zápas skončil prohrou 5:6.

Mezi výkony Mrkyyho a Emericksona je jeden rozdíl. Sparťanská hvězda 119 výher dosáhla v dobách, kdy museli hráči v jedné WL odehrát třicet zápasů, zatímco Mrkyy za víkend nastoupil ke dvaceti špílům. Momentálně není víkendová liga tolik populární jako před dvěma lety, to však výkon Mrkyyho nijak nesnižuje.

Mrkyy ukazuje výbornou formu, kterou se pokusí potvrdit během otevřené kvalifikace MČR FIFA PRAHA powered by Hyundai. Místo v top 8 má po prvním hracím dni jisté, ve středu od 17:15 se na Twitch streamu PLAYzone utká s Adamem „HodnyHolub“ Holbou o postup do semifinále.

Štítky: fifa, Mrkyy, Sampi
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).