Přejít k hlavnímu obsahu

Šance pro Emericksona. Postup je blízko, bojovat bude i mladá krev ze Sampi

1. 2. 2023 | 16:20 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Dlouho se mu nedařilo, poslední týdny má však jeho forma rostoucí tendenci. Řeč je o Janu „Emerickson“ Krupičkovi, jenž se podruhé v řadě probojoval v kvalifikaci MČR FIFA do nejlepší osmičky a znovu se tak představí před diváky na streamu PLAYzone. Chybět nebude ani Michal „Mrkyy“ Mrkos v dresu Sampi nebo Martin „Dalas“ Vujtík za Baník Ostrava.
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Netradiční stream přinese divákům jen jedno čtvrtfinálové utkání. Od 18:00 nastoupí Jan „Emerickson“ Krupička proti Martinu „Dalas“ Vujtíkovi. Následovat budou obě semifinále, finále je pak naplánováno na 20:15. Mimo stream se uskuteční zápas mezi Petrem „Pan_Peca“ Strakou a Adamem „Adulackk“ Hodinou.

Úvodní utkání proti sobě mělo původně svést dva z nejmladších účastníků celého MČR. 15letý Adam „HodnyHolub“ Holba ale kvůli problémům s technikou musel utkání vzdát a do dalšího kola postoupil Michal „Mrkyy“ Mrkos.

Mimo stream se již odehrálo utkání mezi Matějem „Matejs“ Dunkou a Jakubem „CptKubajz“ Pudilem. Těsný špíl nakonec zvládl lépe zástupce Entropiqu, jenž vyhrál 6:5.

Harmonogram 1. února
13:00Matejs6:5CptKubajz
16:00Mrkyy1:0HodnyHolub
17:45Pan_Peca4:5Adulackk
18:00Emerickson6:5Dalas
18:45Mrkyyvs.Adulackk
19:30Matejsvs.Emerickson
20:15Finále

Tipovačka powered by FUTCUT

Stejně jako během předchozích kvalifikací se osmička tipérů utká v Tipovačce powered by FUTCUT. Po první kvalifikaci před pražskou zastávkou je pořadí na prvních místech vyrovnané a rozhodovat bude znovu každičký bod.

V zápase, který nakonec skončil nešťastnou kontumací, získávají všichni po jednom bodu. 100% tipů totiž obsahovalo jméno Michala Mrkose. Již odehraný špíl mezi Matejsem a CptKubajzem tipnuli správně jen tři z osmi.

Jednoznačně vypadá situace v obou následujících čtvrtfinálových utkáních. Jen Koty tipuje výhru Petra „Pan_Peca“ Straky a Martina „Dalas“ Vujtíka. Všichni ostatní věří borcům z pražských klubů.

Tipovačka
Tipovačka
: PLAYzone

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově se odehrají čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem budou tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze. 

Vsaď si na Tipsportu (18+)
Vsaď si na Tipsportu (18+)
: PLAYzone

Prize pool offline turnaje:

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

Bodování

Kvalifikační:

1. místo - 100 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. - 4. místo - 36 bodů 
5. - 8. místo - 18 bodů 
9. - 16. místo - 9 bodů 

MČR body zastávky v Praze:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).