Přejít k hlavnímu obsahu

Hogwarts Legacy se blíží. Co odhalil oficiální trailer?

1. 2. 2023 | 17:05 Gaming
10. února 2023 se pro mnoho hráčů zastaví svět. Hogwarts Legacy, jedna z nejočekávanějších her letošního roku, bude konečně venku. O titulu, jenž zavede gamery do kouzelnického světa Harryho Pottera, prozradil víc oficiální trailer. Čím bude vaše postava speciální a kdo ji povede?
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Zdroj: youtube.com/@HogwartsLegacy

Od začátku budete v Hogwarts Legacy v unikátní situaci. Na rozdíl od knih Harryho Pottera začínáte svou cestu v Bradavicích v pátém ročníku. Ale to rozhodně není to jediné, čím se budete odlišovat.

„Vaše postava je student, který drží klíč k prastarému tajemství, jež může rozvrátit kouzelnický svět. Nyní můžete převzít kontrolu nad dějem a stát se středem vlastního dobrodružství v kouzelnickém světě. Váš odkaz je takový, jaký si vytvoříte,“ přibližuje oficiální webová stránka Hogwarts Legacy příběh hlavního hrdiny.

Student, kolem kterého se točí celý příběh, mluví o dávné magii také v nejnovějším traileru. „Je to mocná magie, která by měla být ovládána jen několika vyvolenými,“ zní v již zmiňovaném traileru. S velkou mocí přichází také velká zodpovědnost a nebezpečí. Nepřátel nebude málo. Několik z nich tvůrci odhalili.

Vaší postavě budou, podobně jako v dílech o Harrym Potterovi, pomáhat především profesoři ze Školy čar a kouzel v Bradavicích. Trailer hráčům ukazuje úryvky z hodin a odhaluje několik profesorů.

Nebezpečí a magie číhá v Hogwarts Legacy na každém rohu. Hráči narazí na draky, hipogryfy i trolly. Nebudou samozřejmě ochuzeni o létání, jedno z hlavních lákadel.

Hogwarts Legacy vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC  10. února. Vlastníci Deluxe edice se mohou na svůj dopis těšit o tři dny dříve.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).