Přejít k hlavnímu obsahu

Lednový český a slovenský Twitch v číslech. Rekordní CzechCloud i subathon

3. 2. 2023 | 15:35 Twitch
Je za námi první měsíc roku 2023 a s ním stručné shrnutí českého a slovenského Twitche. Většinu tváří nepochybně poznáte, ale možná narazíte i na vycházející hvězdy. Koho lidé v lednu nejvíce sledovali? Kdo si získal nejvíce nových followerů?
Lednový český a slovenský Twitch v číslech
Lednový český a slovenský Twitch v číslech
Zdroj: Twitch

Agraelus

Vojtěch Fišar alias Agraelus vévodí vodám českého Twitche už několik let. Může se pyšnit největší fanouškovskou základnou a pravidelně mu na streamy chodí největší zástup fanoušků. Průměrně jeho vysílání v lednu přihlíželo 4 103 diváků, což se odráží i ve zhlédnutých hodinách. Ty se vyšplhaly až na číslovku 705 188. Král české scény byl offline pouze tři dny, přičemž se věnoval především klasickému pokecu a zvládl také trilogii Mafie.

Agraelus
Agraelus
Zdroj: Twitch

CzechCloud

Další český hvězdný streamer Petr „CzechCloud“ Žalud patří pravidelně mezi nejsledovanější internetové tvůrce v Česku. V lednu se může pyšnit jedním nej. Kromě Witchera 3, kterému věnoval téměř polovinu času, sledoval ve spolupráci se CNN Prima News také dění na politické scéně. Prezidentské volby návštěvníky kanálu lákalo nejvíce, přičemž v den sčítání hlasů a zveřejnění výsledků dosáhl CzechCloud peaku 15 016 diváků, což je nejvíce v historii jeho Twitch streamu.

CzechCloud
CzechCloud
Zdroj: Twitch

Resttpowered

Tak jako českým vodám kraluje Agraelus, na Slovensku je pánem Twitche Michal „resttpowered“ Adámik. Oproti českému konkurentovi má na kontě o jeden vysílací den víc, celkově se ale oba streameři v době strávené online liší pouze dvěma hodinami. Resttovi dařilo pravidelně přilákat 3 616 diváků, což se zobrazilo ve 629 467 zhlédnutých hodinách. Téměř polovinu času strávil u titulu My Summer Car, přičemž na světě není streamera, kterého by pravidelně u této hry sledovalo tolik diváků.

resttpowered
resttpowered
Zdroj: Twitch

MGFitman

Poměrně neznámé jméno se v lednu může chlubit největším počtem nových followerů. Z aktuálních 44 tisíc získal MGFitman 17 736 nových  sledujících během ledna. Jde o zdaleka největší nárust jak v Česku, tak na Slovensku. Kanál založený téměř před dvěma lety začal ožívat v druhé polovině minulého roku, ale pořádný boom se dostavil až nyní. Devětadvacetiletý Martin streamuje většinu času Fortnite, ale jak už z názvu kanálu vychází, na streamu se diváci mohou ptát na vše kolem cvičení, výživy a suplementace.

MGFitman
MGFitman
Zdroj: Twitch

Mullersie

Samozřejmě nelze nezmínit také Nikolu „Mullersie“ Müllerovou, která stojí za novým rekordním subathonem v Česku. O 572 odvysílaných hodinách v kuse si můžete přečíst v našem článku. I přes takto neuvěřitelně dlouhý stream se jí ale nepodařilo dosáhnout na vrchol sledovanosti s 39 034 zhlédnutými hodinami mezi streamerkami. První příčky totiž patří české a slovenské stálici.

Mullersie
Mullersie
Zdroj: Twitch

LadyHooningan a itzterez

Mezi dámami patří leden právě Nině „LadyHoonigan“ Zagozdzon a Tereze „itsterez“ Herzánové. První zmíněna hvězda ze Slovenska se může pyšnit hned 64 812 zhlédnutými hodinami získanými především pokecem, ale ze třetiny i spaním. Její český protějšek se věnoval kromě dvou desítek her také pokecu. Celkový výsledek itsterez činí 48 380 zhlédnutých hodin

LadyHoonigan
LadyHoonigan
Zdroj: Twitch
itsterez
itsterez
Zdroj: Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.