Přejít k hlavnímu obsahu

65 tisíc pro slovenskou hvězdu. Hráč Sampi nadále září ve slavné FPL

3. 2. 2023 | 10:02 Counter-Strike 2 Zajímavost
Michal „T4gg3D“ Vrzal patří mezi objevy loňské sezóny. Zvolil cestu individuálního růstu a do svého prvního angažmá zamířil až jako hráč na vysoké úrovni. Jméno si udělal díky FACEIT Pro League, kde již posbíral několik předních umístění. Nyní do své sbírky přidává další stříbro.
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Sampi.Tipsport na začátku letošního roku získali dvě velké posily. S Erikem „The eLiVe“ Sithem za kormidlem a Dominikem „blogg1s“ Janitou v roli AWP hráče v podstatě nemají slabinu a vše bude jen o tom, jak to týmu bude šlapat jako celku. Z hlediska individualit je největším otazníkem Michal „T4gg3D“ Vrzal, který loni zaskakoval na pozici AWP, mladý hráč však neustále dokazuje, že do hraní vkládá maximum úsilí.

Osmnáctiletý talent na sobě nejvíce pracuje formou, která jej dostala tam, kde se dnes nachází. Ve FACEIT Pro League. Do prestižní společnosti se kvalifikoval začátkem loňského roku a hned v březnu uhrál 2. místo. Sampi v té době budovali nový kádr a jeho výkony v FPL uvízly v hledáčku Ladislava „GuardiaN“ Kovácse. Celkem šestkrát vloni obsadil finančně odměňované pozice, v červenci se dokonce stal šampionem.

T4gg3D a jeho rok 2022 v EU FPL
ObdobíUmístěníOdměna
únor2. místo v FPL-Cpostup do FPL
březen2. místo3000 $
duben4. místo (W4)300 $
květen3. místo (W4)500 $
červen7. místo (W2)750 $
červenec1. místo4500 $
září7. místo500 $

Před startem nové sezóny obětoval spoustu času hraní právě evropské FPL. Za leden v rámci přípravy odehrál 111 zápasů, z nichž 66 se mu podařilo vyhrát. Vysoký počet duelů mu v kombinaci s nadprůměrným winratem vysloužil další stříbro do sbírky a 3000 dolarů k tomu. Celkově si za roční působení ve FACEIT Pro League odnesl v přepočtu 270 tisíc korun, což pro nejednoho hráče může být krásná přidaná motivace.

Od týmu Sampi.Tipsport budou letos očekávání ještě vyšší než v loňském roce. Medaili vloni vybojovali jedinou, potenciál posílené sestavy určitě tkví v boji o medaile na každém domácím eventu. Vydařený začátek sezóny nepotvrdil pouze T4gg3D, ale i celý tým. Již na bootcampu vstoupili Sampi do nové sezóny ESEA Main, kde v tuto chvíli mají 6 výher ze 6 zápasů. Tyto mety však bude potřeba stále zvyšovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.