Přejít k hlavnímu obsahu

Vrátí se Clash? League of Legends komunita se bojí o oblíbený mód

3. 2. 2023 | 11:44 League of Legends Spekulace
Od odstranění týmových ranked zápasů je Clash pro běžné hráče nejblíž kompetitivnímu hraní. V menším double-elimination bracketu si zahrají proti podobně silným vyvolávačům o in-game odměny. Clash je obrovsky populární, od ARAM turnaje (10. - 11. 12.) však nepřišlo pokračování. A Riot Games mlčí. Naděje přišla až díky náhodnému příspěvku na Redditu.
Clash League of Legends
Clash League of Legends
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Kde je Clash? Taková je zřejmě největší otázka současného League of Legends. 5v5 turnaje se rychle staly nedílnou součástí MOBA pecky od Riot Games, poslední dva měsíce je ovšem ticho po pěšině. Jaká je budoucnost?

Aspoň částečné vysvětlení přinesl Riot Riru, Global Community Manager League of Legends, na Redditu. „Bohužel, stále vyšetřujeme, jaké následky mají útoky na data Clashe,“ přibližuje Riru situaci.

V polovině ledna byly systémy vývojového prostředí společnosti Riot Games kompromitovány prostřednictvím kyberútoku. Veškeré novinky a procesy byly zpomaleny, což se podle zaměstnance Riotu týká také Clashe. „Není to 100%, ale první Clash letošní sezóny by se mohl odehrát během prvního březnového víkendu,“ odhaduje Riru.

Nic ale není jistého. „Dejte nám prosím ještě pár dní na to, abychom mohli pracovat na odstranění tohoto problému, a my vám slibujeme, že vám data poskytneme, jakmile si budeme jisti, že jsou přesná,“ dodává Riru.

Hráči se tak nemusí obávat o to, že by o Clash přišli. 8. února, kdy vyjde další patch, by měli vývojáři odhalit bližší informace.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).