Přejít k hlavnímu obsahu

Silná čtyřka dominuje domácí scéně, Sampi se topí na dně

4. 2. 2023 | 10:45 League of Legends Reportáž
Nejvyšší domácí soutěž v League of Legends má za sebou třetí kolo základní části. O první příčku se dělí se skóre 3:0 Dynamo Eclot a Entropiq, zatímco SINNERS a eSuba mají po jedné prohře. Na úplném dně se nachází po výprasku od již zmiňovaného Entropiqu Sampi.
DNE vs. EIQ na Prague Champs
DNE vs. EIQ na Prague Champs
Zdroj: Komerční banka

Dynamo Eclot, Entropiq, eSuba a SINNERS. Čtveřice favoritů, která počátku loňského roku vládně Hitpoint Masters, pokračuje v nastoleném trendu. O body se obírají jen mezi sebou, dolní polovina tabulka je pro ně tabu.

Souboje top 4

Dosud nejočekávanější duel se odehrál v pátek v rámci třetího kola. Dynamo Eclot vyzvalo eSubu. David „Jejky“ Jakubec se poprvé v novém dresu postavil „modré krvi“, se kterou zvítězil v posledním legendárním finále ve Svitavách. A představení to bylo pro zkušeného junglera úspěšné.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, eSubě ale před očima rostl problém v podobě dua Orrn + Yone. Front line DNE tankovala vše, eSuba byla se Syndrou a Jhinem bezzubá. Fight ve 32. minutě znamenal Barona pro pardubickou organizaci, jež následně nastoupila na midlane a zničila Nexus.

Dynamo tak mohlo slavit již druhý triumf proti týmu z top 4. Ve druhém kole si totiž poradilo se SINNERS a už si brousí zuby na páté kolo a souboj s Entropiqem.

Náročný začátek Sampi

Velkolepý návrat do nejvyšší soutěže se nekoná. Zatím. Sampi jsou po třech zápasech bez výhry, jedním z důvodů je však extrémně těžký los. Organizace Jakuba Jankta se zatím postavila SINNERS, eSubě a Entropiqu.

Především na zápas proti borcům oblékající černou a zelenou nebude tým Sampi vzpomínat v dobrém. Byla to totální demolice. 24:1 na killy, konec ve 22. minutě se ztrátou necelých sedmnácti tisíc goldů. Nepomohl ani fakt, že Sampi museli hrát s náhradníkem Erikem „Kyoshi“ Tomanem.

Třetí týden bude pro Sampi klíčový. V úterý nastoupí na Summoner's Rift proti BRUTE, páteční utkání je pak postaví proti Cryptově. Oba mančafty mají zatím po jedné výhře a pokud se Sampi chtějí odlepit od spodku tabulky, musí proti nim uspět.

Následující týden bude důležitý nejen pro Sampi. Highlightem bude rozhodně páteční utkání mezi Dynamem Eclot a Entropiqem. Oba mančafty mají zatím na kontě tři výhry a sezónou prochází bez prohry. Fanoušci se mohou těšit na to nejlepší domácí League of Legends.

Lákavý bude také úterní zápas SINNERS proti eSubě. O první úspěch se pokusí Inside Games, budou to mít ale extrémně těžké. Entropiq a eSuba bude velikými favority.

Veškeré zápasy nejvyšší domácí ligy jsou vysílány na Twitch kanále Hitpointu. Čtvrté kolo startuje v úterý od 16:00 utkáním mezi IG a EIQ.

Tabulka Hitpoint Masters
1.Dynamo Eclot3-0
 Entropiq3-0
3.eSuba2-1
 SINNERS2-1
5.BRUTE1-2
 Cryptova1-2
7.Inside Games0-3
 Sampi0-3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).