Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE odhalují zbrusu novou sestavu. Nechybí český ani slovenský reprezentant

5. 2. 2023 | 18:10 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulace jsou potvrzeny. Další domácí tým je kompletní a odhaluje své nové složení. ENTERPRISE se postupně rozloučili s většinou loňské sestavy a museli se ohlížet hned po čtyřech nových tvářích. Přestavba je však u konce a kolem Tomáše „system“ Zemka se podařilo vybudovat konkurenceschopný kádr. Vedení se navíc i po finanční stránce podařily dobré tahy.
Nová CS:GO sestava ENTERPRISE
Nová CS:GO sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE se na přestupovém trhu museli skutečně otáčet. Ukončili totiž mezinárodní projekt s komunikací v angličtině a na lavičce tak vysedává největší hvězda loňského roku, Deyvid „h4rn“ Benchev. Erika „The eLiVe“ Sitha prodali do Sampi.Tipsport a v týmu nepokračuje ani Robert „manguss“ Kasper, jehož přitom loni v létě chtěli odkoupit SINNERS. EP vše loni vsadili na jednu kartu a kádr nyní budovali skoro od nuly, včetně nejdůležitějších rolí. Situace v ostatních táborech jim ale nakonec vytrhla trn z paty.

Mistři podzimního splitu Sazka eLEAGUE si na pozici nového kapitána vyhlédli Michala „leckr“ Kadlíčka, s nímž na začátku roku překvapivě neprodloužil spolupráci Entropiq. Přesun do černo-červeného dresu pro něj byl na papíře nejzajímavější variantou, kdy si navíc s dostupnými prostředky mohl v podstatě od základů poskládat zbrusu nový kádr. Mezi domácími snipery není moc z čeho vybírat, a tak ENTERPRISE vsadili na jednu z posledních zbývajících jistot. S velkou zelenou puškou bude u EP střílet Martin„zur1s“ Sláma.

Slovenského reprezentanta Tomáše „system“ Zemka bylo potřeba doplnit už jen dvěma riflery. Skládanka se začala dotvářet po rozpadu eSuby, která ukončila podporu profesionálního A-týmu a čtyři hráči „zůstali na ocet“. Už od poloviny ledna se hovořilo o zájmu ENTERPRISE o Martina „Pechyn“ Pechouška a Jakuba „M1key“ Krauska, pro něž šlo taktéž jednou z posledních možností na domácí profesionální angažmá. Pechyn se řadí mezi dlouhodobé stálice české scény, zatímco M1key patřil mezi nejzářivější loňské objevy.

V posledních měsících se vyhouply domácí přestupové částky do astronomických výšin, ale ENTERPRISE vyšel po finanční stránce lov na výbornou. Dva střelci přišli jako free agenti a u bývalých hráčů eSuby se po odchodu Lukáše „luko“ Hrabčíka zadarmo do UNiTY také spekuluje o tom, že ani u nich nemusel zájemce sahat hluboko do kapes. Realita je však neznámá – na rozdíl od finální podoby sestavy, která už před odhalením odehrála tři turnaje. Nejvíce jí vyšel ESEA Cash Cup, kde leckr a spol. dokráčeli do čtvrtfinále.

„Držíme se dlouhodobé strategie angažování hráčů, ve kterých vidíme dosud nenaplněný potenciál. Zakládáme si na práci s talenty ve všech aspektech a pomoci jim zlepšovat se a růst,“ zní v představení. „Základním stavebním kamenem naší nové sestavy je jeden z nejlepších IGL na tuzemské scéně leckr, jehož schopnost stmelit a rozjet nový tým se potvrdila v předchozím působišti u konkurenčního českého týmu. Pevně věříme, že nová sestava naváže na konzistentnost a výsledky sestavy předešlé, ať už se jedná o české, nebo evropské turnaje,“ organizace doplňuje.

ENTERPRISE pro rok 2023:

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.