Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane odhaluje své „největší tajemství“. Jak se vypořádává s trolly?

6. 2. 2023 | 16:10 Lifestyle
Streamerská Twitch hvězda Imane „Pokimane“ Anys se divákům svěřila s netradičním tajemstvím. Pokud jde totiž o jednání s trolly na sociálních sítích, přiznala, že ve skutečnosti není tím, kdo je blokuje. Má tým lidí, kteří za ní na Twitteru blokují a ztlumují účty.
Pokimane se svěřuje s tajemstvím
Pokimane se svěřuje s tajemstvím
Zdroj: Twitch/Pokimane

Toxicita na sociálních sítích je na internetu dlouhodobým problémem. Někdo jej přejde, někdo se pustí do hádky, další zvolí blokaci. Online celebrity čelí toxicitě a negativitě v podstatě denně. Každou chvíli se najde někdo, kdo se svým chováním ocitne na černé listině osoby, ke které se nechoval správně.

Pokimane je jednou z největších a nejúspěšnějších streamerek na Twitchi. Ani jí tedy není trolling cizí. Nyní se svěřila s „jedním z největších tajemství“, které se problému týká. Ve skutečnosti totiž nevidí většinu odpovědí na své tweety. Má tým lidí, který prochází odpovědi a blokuje účty.

„Dobře, teď jedno z mých největších tajemství, které odhalím. Myslím, že jsem to ještě neprozradila. Takže, říkáte, že váš seznam ztlumených se rozšiřuje. Víte co? Můj seznam bloků se také rozšiřuje. Ale tady je další věc. Nejsem ani ten, kdo ty lidi blokuje. Když někdo odpovídá nějaké divné sra*ky, v 90 % případů to nevidím. Mám na svém účtu lidi, kteří je za mě blokují,“ vysvětlila oblíbená streamerka. „Takže když lidé říkají, že jsem je zablokobala, ani jsem to nebyla já,“ smála se.

Není ale jediná, která takový svůj tým má. Ludwig ve svém videu ohledně deepfake porno kauzy zmiňoval, že streamerky platí lidi, kteří se na internetu zbavují obsahu poškozujícího právě osoby, které vlastně například ani netuší, že je jejich obličej použitý v určitých videích bez jejich souhlasu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.