Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující zpráva z tábora Dynama Eclot. AWP pozici převezme bývalý kouč Cryptovy

7. 2. 2023 | 14:31 Counter-Strike 2 Přestup
Takovou posilu nečekal opravdu nikdo. Scéna vyhlížela AWP z řad těch nejslavnějších možných jmen, ale pardubické Dynamo Eclot se rozhodlo jít do rizika a vyrazilo nakupovat do Ostravy.
Pavel „replay“ Vaněk
Pavel „replay“ Vaněk
Zdroj: Dynamo Eclot

Žádný David „forsyy“ Bílý ani Guy „anarkez“ Trachtman. Dynamo Eclot se na situaci kolem dlouho hledané posily podívalo úplně z jiného úhlu a přivádí jméno, které zaskočí nejspíš naprosto všechny. Novou tváří v pardubickém tváří se stává Pavel „replay“ Vaněk, jenž v loňské sezóně odložil myš a reprezentoval Cryptovu v pozici trenéra. S tím je ale zřejmě utrum, protože se rozhodl restartovat svoji hráčskou kariéru.

„Pavlovi patří obrovský dík, jelikož nám pomohl vybudovat reálné základy naší CS:GO sekce. Příležitost, kterou před rokem od nás dostal, využil naplno a posunul tým do širší špičky domácí scény,“ vyjádřil se CGO Cryptovy Viktor Ustyanovič. „Pevně věřím, že u nás získal nové zkušenosti a vědomosti, které plně využije v dalším angažmá, kde bude neméně úspěšný. Potenciál na to dozajista má,“ rozloučil se s dnes již bývalým koučem svého týmu.

„Uplynulý rok strávený v Cryptově pro mě znamenal především sbírání zkušeností. Děkuji managementu za šanci se ukázat. Přeji Cryptově, aby dál rostla a mým bývalým spoluhráčům hodně štěstí,“ prohlásil sám replay. Jeho nástupce zatím není oficiálně známý, ale v ESEA lize s týmem účinkuje Dominik „hypo“ Lukšo. Slovenský trenér by tak opět spojil síly s Filipem „Darber“ Böhmem, vedle nějž před dvěma lety prorazil na scéně.

Zpátky ale k DNE. Jejich krok je více než překvapivý, spíše se dá označit jako bláznivý, a až první zápasy nejspíše ukáží, jaký vliv na hru Dynama Eclot bude replay mít. Fanoušci zřejmě jeho AWP dovednostem neuvěří, dokud se neobjeví s velkou zelenou puškou na serveru. Pardubická organizace však zřejmě hledala tak dlouho, až šla raději do rizika. Vyloučit se ale nedá ani pokus o vtip, jak bývá u DNE občas zvykem.

Nová sestava Dynama Eclot:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl
 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk

 Slovensko Miloš „Dzejky“ Frčo – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.