Přejít k hlavnímu obsahu

Změna! Replay za DNE hrát nebude, hvězdnou posilu ale poznáme už ve středu

7. 2. 2023 | 15:39 Counter-Strike 2 Přestup
Dynamo Eclot si se svými příznivci opravdu rádi hrají a dnešní oznámení toho není výjimkou. Přivítání Pavla „replay“ Vaňka na pozici AWP hráče šokovalo naprosto každého, nakonec ale není skutečné a nadějný kouč se bude věnovat věcem za oponou, u hlavního týmu i akademie.
Pavel „replay“ Vaněk
Pavel „replay“ Vaněk
Zdroj: Dynamo Eclot

Všechno je jinak, AWP pozice stále není vyřešená. Dynamo Eclot přispěchalo hodinu po oznámení Pavla „replay“ Vaňka s vysvětlením, že opravdu nepůjdou to tak bláznivého rizika, že by jej skutečně využili do základní pětice. Dvacetiletý trenér sice se zbytkem sestavy před několika dny odehrál několik FACEITů, kromě toho šlo jen o manévr na zmatení scény. Replay skutečně opouští Cryptovu, ale v DNE rozšiřuje realizační tým. Věnovat se bude individuálnímu růstu hlavního týmu a do toho povede akademii Thunders.

„Jsem rád, že budu u něčeho, co je v Česku zatím v plenkách. Projekty akademií už jsou sice zažité, každopádně dle mého názoru nejsou koncepčně dobře pojaté. V DNE chceme vybudovat strukturu podobnou NAVI a doufám, že se nám to společně povede a posuneme scénu na další úroveň,“ prohlásil replay o svých představách. „Práce s mládeží je přeci jen o něčem jiném než full-time koučování elitního týmu. Bude to pro mě zase něco nového,“ dodává nová tvář. Po přestupu a sžití s odlišnou rolí se chce nadále prosazovat jako odborník na CS:GO.

„Myslíme si, že naše scéna nabízí velké množství nevyužitého potenciálu. Proto je jedním z našich hlavních cílů rozvoj týmu a práce s mládeží,“ doplnil oficiální prohlášení manažer Ondrej Bobula. „Na to, abychom s mládeží mohli plnohodnotně pracovat, musíme vytvořit kvalitní strukturu a prostředí, kde umožníme talentu růst a dál se rozvíjet. V replayovi vidíme silného trenéra, který má odpovídající množství vědomostí a ochotu se podílet na námi zamýšleném směru ve vývoji výchovy mládeže,“ uvádí na klubových stránkách člen vedení Dynama Eclot.

Nová posila je známá, ale stále nejde o tu, na kterou fanoušci čekají už dlouhé měsíce. I bez plnohodnotné náhrady Lukáše „capseN“ Koláčného se DNE stále drží na 59. pozici v HLTV žebříčku, kde jsou nejlepším česko-slovenským týmem současnosti. Všichni už by ale rádi vykročili do nové etapy s plnou sestavou.

Nejvíce se stále mluví o české hvězdě Davidu „forsyy“ Bílém a Guy „anarkez“ Trachtmanovi z Izraele. Jestli jeden z těchto dvou hráčů zamíří do Pardubic, nebo půjde o někoho jiného, se dozvíme už ve středu, jak naznačuje CEO organizace ve tweetu výše. Forsyy by byl parádním úlovkem, ale anarkez na Twitteru naznačil podpis smlouvy – pokud nejde o další plánovaný šprým DNE. Tajenka bude brzy rozluštěna.

Aktuální složení Dynama Eclot:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl

 Slovensko Miloš „Dzejky“ Frčo – trenér
 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – asistent trenéra

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.