Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtá organizace v rámci několika týdnů. NRG dává sbohem Fortnite

8. 2. 2023 | 13:52 Fortnite Zajímavost
Během krátké chvíle skončily s Fortnite organizace Become Legends, Team Vitality a Sentinels. Nyní svůj odchod oznámila NRG Esports, jedna z největších a nejúspěšnějších amerických esport organizací.
NRG dává sbohem Fortnite
NRG dává sbohem Fortnite
Zdroj: Epic Games/NRG

Tato zpráva není pro mnoho fanoušků šokem. Soutěžní scéna je v poslední době poměrně nejistá. Již na začátku loňského roku se začali vůči Fortnite vymezovat sponzoři a firmy, které již aktivně a otevřeně podporují méně toxické prostředí.

S odchodem sponzorů nastal další podstatný problém. Epic Games nenabízí žádnou marketingovou podporu ve hře pro samotné týmy.  A osobních turnajů, kde by byla možná propagace týmu, spočítáte za posledních pět let na jedné ruce.

Odchod NRG tak znamená konec další éry. NRG Esports existují od roku 2015 a jde o jednu z nejznámějších organizací na světě. Částečně i kvůli jejich týmu ve hře Fortnite, který se skládal z nejlepších hráčů všech dob, včetně velkých jmen jako Zayt, Clix nebo Benjyfishy.

Organizace byla také hlavním hráčem v pořádání turnajů. Připravovala vé vlastní akce a spolupracovala s dalšími organizacemi, aby komunitě přinesla obsah. Ani to však nestačilo. 3. února tak výkonný producent NRG Grady Rains v emotivním videu oznámil odchod z Fortnite.

Odchod NRG jistě zanechá prázdnotu na soutěžní scéně, protože organizace je nedílnou součástí hry od vydání této battle royale pařby.

Stejně jako ostatní organizace tým opouští hru kvůli nedostatku marketingové a finanční podpory. S odchodem z Fortnite může chtít NRG zaměřit své zdroje na hry s větší hráčskou základnou a větším potenciálem růstu.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.