Přejít k hlavnímu obsahu

Hromadné volno z důvodu "nemoci". Hogwarts Legacy má vedlejší účinky

8. 2. 2023 | 14:10 Lifestyle
Měsíce dlouhého čekání se vyplatily a (nejen) fanoušci kouzelnického světa Harryho Pottera se nemohou dočkat vydání dlouho vyhlíženého titulu Hogwarts Legacy. Oficiální vydání je již v pátek 10. února, nicméně ti, kdo získali předběžný přístup, mohli do kouzelného světa vstoupit již . Někteří hráči se nemohou dočkat tak moc, že se rozhodli omluvit se z práce z důvodu „nemoci“ a vychutnat si tak herní zážitek co nejdříve. Pro zaměstnavatele by možná měla hra přicházet s upozorněním na vedlejší účinky - úbytek pracující síly.
U příležitosti vydání Hogwarts Legacy hráči plánují si vzít hromadně volno z důvodu "nemoci", aby mohli hrát
U příležitosti vydání Hogwarts Legacy hráči plánují si vzít hromadně volno z důvodu "nemoci", aby mohli hrát
Zdroj: Warner Bros. Interactive Entertainment

Zčistajasna bolest hlavy, viróza nebo jiné potíže. I to způsobuje Hogwarts Legacy, kvůli kterému musí zaměstnanci zůstat doma a vyležet se. 

O to, jak se hráči nemohou dočkat, se dělí na sociálních sítích. Jeden z nich napsal na subreddit věnovaný této hře příspěvek s všeříkajícím titulkem: „Někdo další, kdo se omluví z práce v den vydání?“. Následně doplnil, že oficiální důvod absence bude „návštěva lékaře“.  Rozhodně nebyl sám, v komentářích mu mnozí přitakávali. Někteří si zkrátka vzali dovolenou, aby si mohli herní zážitek vychutnat v klidu.

Nechyběla ani řada humorných komentářů. „Jsem OSVČ a určitě požádám svého šéfa o nějaké volno. Věřím, že mi to dovolí,“ napsal jeden komentující, zatímco jiný podotkl, že se o to nemusí starat, jelikož je v důchodu. Našli se i tací, kteří mají smůlu a nemoc předstírat nemohou.  „Ne, moji šéfové by to hned věděli. Všichni až po ty nejvýš postavené jsou gameři, dokonce i ti staří. Nebezpečí práce v technologiích.“

Včera se otevřela možnost hrát všem, kdo si v předprodeji pořídili Deluxe Edition pro PS5, Xbox Series X/S nebo počítač. I to se však neobešlo bez potíží, předběžný přístup na platformě Steam nějakou dobu nefungoval. Po chvíli byl problém odstraněn a natěšení hráči mohli hru konečně spustit. Hogwarts Legacy se odehrává v 19. století a můžete díky ní navštívit Školu čar a kouzel v Bradavicích. Má nabídnout až 120 hodin zábavy v otevřeném světě.

Hogwarts Legacy je dlouho vyhlížený titul. Hráči, kteří nemají předběžný přístup, se zatím musí spokojit pouze se streamy. Na Agraela první den sledovalo na 20 tisíc diváků.

Vzali jste si někdy volno, případně předstírali nemoc kvůli vydání své oblíbené herní pecky? Podělte se s námi v anketě. Nebojte, jelikož jsou výsledky anonymní, váš šéf se to nedozví.

Vzali jste si někdy volno jenom kvůli vydání očekávané hry?

Možnosti výběru
Zdroj: GamingBible
Štítky: Hogwarts Legacy